Ingefær- og soyamarinert oksekjøtt med tilbehør

Categories Middag, Oppskrifter, Storfe

Dette er er fantastisk middag. Og denne marinaden er virkelig universal. Den passer utmerket til laks, kalkun og storfe. Her har jeg delt opp rundstek som marineres i marinaden. Helst over 3 timer. Som tilbehør har jeg søtpotetroser og hasselbackrotgrønnsaker. Oppskrifter på potet og grønnsakene finner dere i egne linker lengre ned.

Du trenger:

Oksekjøtt i store terninger

Ingefær- og soyamarinade

1 ss Ingefær

1 fedd Hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver

1 dl Soyasaus

4 ss Eplesidereddik

1 ts røkt paprikakrydder

Frisk persille

1 ss gressløk

Frisk rosmarin eller timian

Slik gjør du:

Bland soyasaus og eddik i en bolle. Tilsett krydder, oppkuttet ingefær og urter. Bland sammen.

Kutt opp oksekjøtt i biter, legg de i marinaden. Minimum 3 timer

Kjøttet stekes i en panne med smør. Skal ikke overstekes.

Søtpotetroser finner du oppskrift på i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/sotpotetroser-med-bacon.html

Hasselbackrotgrønnsaker finner du oppskrift på i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/hasselbackrotgronnsaker-med-honning.html

Som saus har jeg kokt opp oksekraft. Den jevner jeg med maizena. Smaker til med masse peppermiks og litt fløte. Det et alt.

Da er det bare å servere folkens. Du vil ikke angre.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *