Dette er er fantastisk middag. Og denne marinaden er virkelig universal. Den passer utmerket til laks, kalkun og storfe. Her har jeg delt opp rundstek som marineres i marinaden. Helst over 3 timer. Som tilbehør har jeg søtpotetroser og hasselbackrotgrønnsaker. Oppskrifter på potet og grønnsakene finner dere i egne linker lengre ned.
Du trenger:
Oksekjøtt i store terninger
Ingefær- og soyamarinade
1 ss Ingefær
1 fedd Hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver
1 dl Soyasaus
4 ss Eplesidereddik
1 ts røkt paprikakrydder
Frisk persille
1 ss gressløk
Frisk rosmarin eller timian
Slik gjør du:
Bland soyasaus og eddik i en bolle. Tilsett krydder, oppkuttet ingefær og urter. Bland sammen.
Kutt opp oksekjøtt i biter, legg de i marinaden. Minimum 3 timer
Kjøttet stekes i en panne med smør. Skal ikke overstekes.
Søtpotetroser finner du oppskrift på i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/sotpotetroser-med-bacon.html
Hasselbackrotgrønnsaker finner du oppskrift på i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/hasselbackrotgronnsaker-med-honning.html
Som saus har jeg kokt opp oksekraft. Den jevner jeg med maizena. Smaker til med masse peppermiks og litt fløte. Det et alt.
Da er det bare å servere folkens. Du vil ikke angre.