Ingenting lukter og smaker så godt som nybakt brød, er du ikke enig. Her hjemme hos oss må jeg bake brød ofte. Det går ganske mye brød i uka. I denne oppskriften baker jeg 3 brød i langpanne.
Du trenger
800 gram hvetemel
500 gram sammalt hvete grov
500 gram sammalt rugmel grov
1,2 l vann, ca. 37 grader
1. pk tørrgjær
1 ss salt (bruk mindre om du ønsker)
0,5 dl nøytral olje
1 ss lønnesirup eller annen sirup
Slik gjør du
Bland alt det tørre i en bakebolle. Ikke la salt og gjær ligge oppå hverandre. Salt dreper gjær.
Kjør kjøkkenmaskinen på sakte fart imens du sper med fingervarmt vann iblandet olje og sirup
Elt deigen i 10-15 minutter
Sett deigen til heving under plastfilm og et kjøkkenhåndkle i ca. 45 minutter
Kna deigen godt på kjøkkenbenken. Del opp i 3 like emner
Rull ut 3 brød og legg de i en smurt langpanne
Lag gjerne noen snitt med en skarp kniv. Det for at ikke brødene skal sprekke. La etterheve 20-30 minutter.
Stekes på 220 grader, over/undervarme, nederst i ovn i ca. 40 minutter
Avkjøl på rist
Disse vil jeg prøve, men jeg har fått feil på ovnen min og overarmen virker ikke. Kan jeg bruke varmluft? -og i såfall, hvilken temp og tid?
Ja, du kan bruke varmluft😊Gå ned til 200 grader. Så blir det nok rundt 30-35 minutter😉
Tusen takk, da skal jeg prøve det 🫶
Jeg liker veldig godt brødet med gulrot. Tenker å prøve dette denne gangen. Men liker best å bake rundstykker. Lager litt store på ca 120 gr. Hvor varmt og hvor lenge tenker du de skal stekes? Takker samtidig for en fin og inspirerende blogg☺️
Bruker 220 grader og ca. 15 minutter. 120 gram er litt større en normalt, så må sikkert ha 1-2 minutt lengre. Du må nesten bare banke på de å høre om de er ferdig😀
Søndagssyssel: 3 grove brød. Veldig gode. Ga bort ett og fikk oppfordring til å lage flere. Terningkast 6.😊😊
Så bra😀
Nå har du jammen meg fått meg til å bake brød også! Har bakt disse og de ble kjempegode men kanskje litt tørre. Er det noe jeg kan gjøre med det?
Litt lengre elting, litt lengre heving og litt mer honning/sirup i kan hjelpe. Litt kortere steketid kan også hjelpe. Blir de for godt stekt, blir de fort litt tørre😀
Får ikke til brød uten brødform. Kan vel ha de i form?
Det kan du😀
Hvor store brødformer brukte du?
Vanligvis bruker jeg 1.6 og 1.7 liter.
Men disse er i langpanne. Bruker den som følger med ovnen😊
De ble litt lave når jeg brukte langpannen, men kanskje jeg skal la de heve litt til etter utbaking?
Jeg etterheve i 20-30 minutter. Hever jo også de første minuttene du setter de i ovnen😊
Jeg bruker gjærstarter når jeg baker brød, det kan jeg vel bruke i denne oppskriften også. Skal ihvertfall prøve
Ja da, det går fint😀
Disse brødene må jeg prøve å bake. Baker normalt brød en gang i uka, men får de ikke luftige..de detter ned, når jeg putter de i ovnen…og så blir de fort tørre…
Fantastisk gode brød. Dette blir nok koselig å kunne gi bort også til barn og barnebarn. Jeg brukte 2 så med honning, og stekte i varmluftovn 200 gr i 35 min. Helt perfekt.
Så bra😀
Hei, går det bra å bruke meierismør i stedet for olje? Og hvor mye smør i stedet for olje evt?
Om du smelter 30 gram, så holder det😊
Langpanna mi er større enn de jeg har hatt før. Opplever at alle langpannekaker blir lavere enn tidligere. Da vil vel samme problemet melde seg ved brødbaking i langpanna… bør jeg forstørre oppskrifta? I så fall hvor mye?
Takk for flotte oppskrifter🌺🌺🌺
Da ville jeg tatt en halv oppskrift til😊Ja, alle langpanner er jo forskjellig nå.
tester disse brødene “as I speak”. har ikke bakt brød etter oppskrift på årevis. er kjempespent nå 😊
Vi syns de var gode. Så håper du syns det også😊
smaken er kjempegod, men langpanna mi for stor så de fløt it og ble nokså flate. men prøver igjen 😊
Øk mengden bittelitt, så lager du 4😊