Karrigryte med kikerter

Categories Grønnsaker, Gryter, Middag, Oppskrifter, Vegetar

Putt grønnsaker og krydder i en gryte, og la middagen lage seg selv. Kikerter er ofte brukt når man erstatter kjøtt. Og du vil ikke savne kjøtt i denne gryten i det hele tatt.

Du trenger:

(2 personer)

1 liten søtpotet, ca. 200 gram

1 eple

1 løk

½ squash

1 tomat i biter

1 fedd hvitløk

2 ts ingefær (jeg har syltet ingefær)

1 rød chili

2 vårløk

1 boks kikerter

1.5 ss karri (jeg bruker indisk karry)

1 ts gurkemeie

1 ts spisskummen, knust

1 ss vegeta eller 1 knust grønnsaksbuljongterning

1 ss akasiehonning

1 boks kokosmelk

1 dl vann

Slik gjør du

Skrell potetene og eplet. Kutt opp potet, eple og løk, squash og tomat. Riv/kutt hvitløken og ingefæren fint, hakk chili fint og vårløk grovt. Sil og skyll kikertene.

Hell alt i gryten, tilsett også krydderet, kokosmelk og vann.

Kok opp og la så gryta småputre under lokk i ca. 30 minutter.

Smak på retten og tilsett eventuelt ekstra krydder samt bitte litt maizena og vann hvis du vil ha en tjukkere konsistens. Det gjorde ikke jeg, syns den er perfekt slik.

Dryss gjerne over litt hakket persille/bladpersille/koriander før servering.

Har du sjekket ut oppskriften på syltet ingefær. Linken finner du her:https://tomsmatprat.blogg.no/syltet-ingefaer.html

Prøv gjerne denne lammegryten som du også kan lage på vedovn:https://tomsmatprat.blogg.no/lammegryte-med-rotmos.html

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *