Arme riddere er et godt alternativ, enten du ønsker å spise de til frokost, lunsj eller som en hverdagsdessert. En enkel og smakfull måte få brukt opp brødrestene dine på.
Du trenger
4 skiver loff eller annet brød
1 stk. egg
1 ss sukker
1 dl melk
0,25 ts malt kardemomme
0,5 ts malt kanel
0,5 ss smør til steking
Valgfritt syltetøy
Lønnesirup
Melis til dryss
SLIK GJØR DU
Visp egg lett sammen med sukker, melk og krydder og hell blandingen i et fat med kanter.
Legg brødskivene i røren og la dem bli gjennombløte.
Ta opp brødskivene og stek dem i litt smør i en stekepanne på middels varme. Stek de arme ridderne på begge sider til de er pent gulbrune.
Server med syltetøy, lønnesirup og et dryss med melis
9 kommentarer
Min far drysset en god mengde kanel/sukkerblanding på skivene etter de hadde vært i egg/melk-blandingen. Da ble det mye knekk/karamell på skivene når de ble stekt, og det likte vi ungene. 🙂
Må prøve det neste gang☺️
Det der så godt ut😋 det må jeg prøve☺️
Ja, det burde du☺️
Dette må prøves. Husker mine foreldre laget arme riddere da jeg var barn. Men husker ikke hva de hadde på 🤗
Høres ut som en herlig frokost! 😀
Min far var ingen mester på kjøkkenet. Når vi barn var syke fikk vi ønskekost. Da ville vi alle barna at han skulle lage arme riddere. Og det gjorde han 🤩. Tror det var det eneste han kunne lage 😂😂. Godt minne 🥰
Laga Arme riddere til lunsj i dag. Brukte akasiehonning i stedet for lønnesirup og hadde ikke melis på hytta, så den manglet. Det var nydelig 😊. Tusen takk for enkle og greie oppskrifter 👍😊
Honning er også godt på😋Melis er ikke nødvendig😀Kos dere på hytta🌞