Gelé er dessert for både liten og stor. Bruker du selvplukkede blåbær er det jo litt ekstra stas. Resultatet er en fantastisk frisk og god gelé helt fri for kunstige tilsetningsstoffer. Først har jeg lagd en nydelig blåbærsaft. Hvor mye smak du vil ha på gelé, er jo litt opp til deg selv. Jeg blander 50-50 her.

Først får du oppskrift på blåbærsaft, den finner du HER


Du trenger

(til 4 personer)

6 dl utblandet blåbærsaft

7 plater gelatin (kan også bruke pulver)

Slik gjør du

Legg gelatinplater i kaldtvann. 6-7 minutter

Imens koker du opp saften i en kasserolle.

Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i saften. Rør til de er oppløst

Hell saften over i en bolle eller i glass. La stå kaldt i minimum 4 timer (jeg lar saften avkjøle seg litt i kasserollen først, ikke alle glass og boller som tåler så høy temperatur)

Server blåbærgele med vaniljesaus og litt friske blåbær. Gjerne litt sitronmelisse også

7 kommentarer

7 thoughts on “Blåbærgele

  1. Fulgte din oppskrift i dag til punkt og prikke, veldig enkelt og supergodt. Lagde fire, så jeg og kona har

  2. Fulgte din oppskrift i dag til punkt og prikke, veldig enkelt og supergodt. Lagde fire, så jeg og kona har dessert i morgen også. Tusen takk for alle oppskrifter du deler, jeg vil kjøpe boka di, signert 👏👍👏

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *