Gelé er dessert for både liten og stor. Bruker du selvplukkede blåbær er det jo litt ekstra stas. Resultatet er en fantastisk frisk og god gelé helt fri for kunstige tilsetningsstoffer. Først har jeg lagd en nydelig blåbærsaft. Hvor mye smak du vil ha på gelé, er jo litt opp til deg selv. Jeg blander 50-50 her.
Først får du oppskrift på blåbærsaft, den finner du HER
Du trenger
(til 4 personer)
6 dl utblandet blåbærsaft
7 plater gelatin (kan også bruke pulver)
Slik gjør du
Legg gelatinplater i kaldtvann. 6-7 minutter
Imens koker du opp saften i en kasserolle.
Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i saften. Rør til de er oppløst
Hell saften over i en bolle eller i glass. La stå kaldt i minimum 4 timer (jeg lar saften avkjøle seg litt i kasserollen først, ikke alle glass og boller som tåler så høy temperatur)
Server blåbærgele med vaniljesaus og litt friske blåbær. Gjerne litt sitronmelisse også
7 kommentarer
Takk for tips, og dette så jo enkelt og godt ut 😊
Ønsker deg en superfin onsdags kveld ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Det var nydelig, og ble jo to til hver😂
Hjemmelagd blåbærsaft er godt 😀
Er vel nesten 40 år siden jeg lagde det ☺️🙈
Ja, det er nydelig🫐😋Må lage mer, er tomt😂
Fulgte din oppskrift i dag til punkt og prikke, veldig enkelt og supergodt. Lagde fire, så jeg og kona har
Fulgte din oppskrift i dag til punkt og prikke, veldig enkelt og supergodt. Lagde fire, så jeg og kona har dessert i morgen også. Tusen takk for alle oppskrifter du deler, jeg vil kjøpe boka di, signert 👏👍👏
Så bra da🫐😀