Blåbærsmuldrepai (glutenfri)
Categories Baking, Dessert, Frukt og bær, Glutenfri, Kosemat, Mat fra naturen, OppskrifterSmuldrepai er utrolig godt og kan brukes til enten dessert eller kos. Til denne blåbærsmuldrepaien kan du bruke frosne eller ferske bær. Siler av saften fra frosne bær. Denne er lagd glutenfri, men du kan bruke vanlig havregryn og hvetemel om du ønsker.
Havregryn er i utgangspunktet glutenfritt, men pga. forurensing fra andre kornslag anbefales det kun å bruke glutenfrie havregryn.
Server smuldrepaien med is eller vaniljesaus. Du kan også velge skyr eller kesam hvis du ønsker et magrere alternativ.
Har du lyst å prøve smuldrepai med epler? Da finner du oppskriften HER
Du trenger
100 g glutenfri havregryn
100 glutenfritt mel (eller hvetemel)
100 gram romtemperert smør/margarin
100 gram brunt sukker
1 ts vaniljesukker
500 gram blåbær
Slik gjør du
Ha det romtempererte smøret i en bolle. Bland inn havregryn, mel, vaniljesukker og brunt sukker. Bland det sammen til en deig med henda.
Ha blåbæra i paiformen (denne er 27 cm)
Smuldre over deigen
Stekes i ovn på 200 grader i ca. 30-35 minutter
Vent litt før du spiser den, brenner fort munnen. Snakker av erfaring.
12 kommentarer
Det hørtes skikkelig godt ut med vaniljesaus til 🙂
Den var nydelig😋
jeg elsker denne smuldrepaien ,og så enkel å lage
Ja, den er enkel og nydelig. Bruker samme til epler og andre bær😋
Spiste smuldrepai med rabarbra til dessert i går. Hadde hvit sjokolade i biter på toppen og med vaniljesaus på. Nydelig !
Det er godt ja😋
Midterste eller nederste rille i ovnen? 😅
Den går rett i midten😀🫐
Kan den lages ferdig på forhånd og stå i kjøleskap til den stekes rett før servering?
Det kan du😊
Skal formen smøres?
Nei, trenger ikke det😊