Smuldrepai er utrolig godt og kan brukes til enten dessert eller kos. Her har vi brukt en blanding av eplesorter fra hagen, men bruk gjerne butikkjøpte om du ikke har tilgang til epler selv. Denne er glutenfri, men du kan bare bytte det glutenfri melet med vanlig hvetemel. Og husk at vanlig havregryn kan inneholde spor av gluten. Så anbefaler glutenfri havregryn.
Til 1 pai trenger du:
FYLL:
- 1 kg epler
- sukker
- kanel
DEIG:
- 100 g havregryn
- 100 glutenfritt mel (eller hvetemel)
- 100 gram romtemperert smør/margarin
- 100 gram brunt sukker
- 1 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Ha det romtempererte smøret i en bolle. Bland inn havregryn, mel, vaniljesukker og brunt sukker. Bland det sammen til en deig med henda.
Skrell og fjern kjerner av eplene. Del de opp i båter eller biter etter eget ønske.
Ha eplebitene i en bolle med sukker og kanel. Bland det godt sammen slik at eplene får sukker og kanel på hele seg.
Smør en ildfastform/paiform. Fordel eplebitene i formen
Smuldre over deigen
Stekes i ovn på 200 grader i ca. 30-35 minutter
Vent litt før du spiser den, brenner fort munnen. Snakker av erfaring
12 kommentarer
Takk for en flott oppskrift! Har lagra den,så jeg kan lage til helga 😊
Har skrivet på huskelappen.
Smuldre pai er bare så godt.
Takk for oppskriften 😍
Bare hyggelig😁
Kan denne smuldrepaien fryses?😃
Ja, det går. Men den vil være seig og ikke sprø etterpå😉
Paien kan fryses rå. Den behøver ikke tines før du steker den. Bare rett fea frysen og inn i ovnen.
Fryser du den i pai form eller som rå deig i en pose ?
Fryser i formen😀
Hva kan serveres til smuldrepaien?
Vanilesaus eller iskrem er godt til.
Eg les alle oppskriftene dine…..
…. og 1. Påskedag skal eg i barnedåp…
og nå bunaden er for trang…😟
🤣🤣🤣🤣