Det er kjapt og enkelt å lage, og er spiseklart på relativt kort tid. Det er veldig godt til hamburger, stekt fisk, leverpostei og på roastbeef-smørbrød.

Faktisk så er det veldig godt til det meste syns kjerringa😉

Du trenger

1 dl 7% eddik (jeg har brukt eplecider eddik)
2 dl demerarasukker, eller 1 dl brunt sukker og 1 dl hvitt sukker
3 dl vann
Saften av 1 sitron
1 laurbærblad (kan sløyfes)
4-5 middels store rødløk

Slik gjør du

Skrell av de ytterste, tørre lagene på rødløkene og del hver løk i 2. Skjær så i tynne båter. Kok opp eddik, sukker, vann, sitronsaft og laurbærblad. Tilsett løkbåtene og kok opp igjen. La alt stå og trekke (ikke koke eller putre) i ca 10 minutter.

Ønskes en sprøere konsistens kan glovarm lake helles over løken direkte på sterile glass, uten oppkok. Det har jeg gjort i dag. Jeg har også smakstilsatt med hel pepper, hvitløk og basilikum blader.

Ha løk og lake over på varme, steriliserte glass. Skru til lokket og sett opp ned mens innholdet avkjøles. De deilige løkbitene er klar til å nytes etter ca 1 døgn, og kan oppbevares i kjøleskapet i flere måneder.

2 kommentarer

2 thoughts on “Syltet rødløk er fantastisk godt

  1. Nydelige greier👍
    Begynt i det siste å bruke oppå skiven med leverpostei- eller på snittet sildefilee i stedet for Sursild. “Kjempe vekker” for meg🤗

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *