Entrecôte, soppstuing og parmesanpotet

Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Middag, Oppskrifter, Storfe

Innimellom er det veldig godt med en entrecôte syns jeg. Jeg bruker FirstPrice sin entrecôte, for da blakker man seg ikke helt. Her har jeg lagt soppstuing og parmesanpotet som tilbehør. Trenger ikke noe saus til dette, men vil du ha det. Da kan jeg anbefale denne PEPPERSAUS

Jeg har også litt syltet rødløk til. Alltid kjekt og ha stående. Oppskrift finner du HER

Du trenger

(til 2 personer)

2 entrecôte

Olje/Smør til steking (jeg bruker begge)

Kvernet salt

Kvernet pepper

 

Soppstuing

150 gram sopp

0.5 stk løk

2 vårløk

1 dl fløte

Salt

Pepper

 

Parmesanpoter

Ca. 200 gram småpoteter

30 gram parmesan + litt til topping

0.5 ts chiliflakes

2 ss olje

Litt kvernet salt

Litt kvernet pepper

Litt frisk persille

Slik gjør du

Ta kjøttet fram 30-60 minutter før det skal stekes. Kjøtt skal være romtemperert før steking

Krydre med litt salt og pepper på begge sider

Varm opp en stekepanne eller grillpanne med både smør og litt olje.

Disse steker jeg to minutter på hver side. Hvordan du vil ha de stekt, er jo litt opp til deg. Øser litt av stekefettet over underveis med en skje.

La kjøttet hvile 10 minutter før servering

Soppstuing

Del sopp opp i mindre biter. Kutt også opp løk og vårløk

Varm opp en tørr stekepanne. Ha i soppen og la den surre et par minutter

Ha i løk og vårløk, og ha i fløte. La stuingen koke inn litt.

Smak til med salt og pepper

 

Parmesanpotet

Del småpoteter i 2

Finn fram et stekebrett med bakepapir. Legg poteten på brettet

Bland poteten med olje, parmesan, chiliflakes, litt grovsalt og pepper

Stek i ovn, 30 minutter på 200 grader

Ha poteten over på et serveringsfat. Dryss over litt ekstra parmesan og persille

Da er det bare å servere

3 kommentarer

3 thoughts on “Entrecôte, soppstuing og parmesanpotet

  1. Gleder meg til å prøve parmesanpoteter 🙏🙏tusen takk for atter en fin oppskrift 👍hilsen Torill

  2. Herlig med dine relativt greie oppskrifter uten for mye rare i ingredienser. De grønne juletrærne – kokosmakronene ble godt mottatt på sameiets styremøte. Gleder meg til å prøve kalkunbrystet i jula.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *