Finnes det noe bedre en nybakt eplekake. Servert med for eksempel vaniljeis.
Du trenger
(til en langpanne, 39•35)
4 egg
6 dl sukker
3 dl melk
100 g margarin eller smør
8 dl hvetemel
3 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
5 store epler.
Sukker
Kanel
Slik gjør du:
Pisk egg og sukker til eggedosis
Smelt smør i en kasserolle, hell i melken
Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker inn i eggedosis, spe med melkeblandingen.
Ha røren i en langpanne med bakepapir
Eplebåter eller ringer blandes i sukker og kanel. Legges på toppen av røren, press de gjerne litt ned i røren.
Dryss over litt perlesukker (valgfritt)
Stekes i ca. 25-30 minutter på 180 grader
14 kommentarer
Hei, vil prøve den 🙂
eplekake er utrolig godt, jeg får masse epler av naboen når eplene er modne👍😀 så da blir det masse eplekake og spise og fryse så en har til flere anledninger 👍😀
Hei. Står ikke, hvor kaken skal stekes i ovnen. Midt i, eller nederste rille? Hilsen Rita.
Når det ikke står, så er det alltid i midten😀Kun brød, sukkerbunn o.l som skal nederst☺️
Hei, du skriver langpanne, jeg har mange langpanner i forskjellige str, hvor stor er langpannen du bruker? Redd for at min langpanne blir for stor og kaken flat😃
Hei😀Jeg gikk og målte. Den er 39•35 cm
Alt for lite epler. Jeg fikk verdens beste oppskrift av en eplebonde-frue. Omtrent samme oppskrift, men i hvertfall 10-15 epler.
Epler er godt😋🍎Så skader aldri med mer
Er så glad jeg fant denne oppskrifta di! For ei snadder kake! Jeg tok nok flere epler enn deg, teppela (😂) hele røra med epler i smale båter. Helt fantastisk saftig og god! Naaaaam!
Så bra😊Ja, godt med litt ekstra epler i🍏🍎
Den lagde jeg i dag og den ble supergod.. 🙂 Takk for fin oppskrift.
Så bra da😊Er jo bare så godt🥰
Blir nok en runde til med denne siden jeg slipper å vente på at smøret skal bli mykt.. og den var supergod — enklere eplekake finnes nesten ikke.. Takk igjen.
Så bra da🥰🍏🍎