Jeg hadde lyst å prøve litt mer farging av egg med naturlige farger. Disse ble jo bare herlig farge på. Her har jeg brukt rødkål til å farge med. Og de har ligget i vannet i 8 timer. Har du de liggende mye lengre blir blåfargen mye mørkere.

Jeg har farget kokt egg uten skall og jeg har farget egg med skal så dere får se. Skal du ha bløtkokte egg, må du kun farge skallet. Lekkert på frokostbordet blir det uansett.

Du trenger

Rødkål

Egg (med eller uten skall)

vann

Slik gjør du

Jeg hadde en liten rødkål og brukte halvparten. Den kuttet jeg opp i mindre biter og hadde den i en kasserolle

Så hadde jeg på vann og kokte kålen. Slå ned platen og bare la kålen putre til du har den ønskede fargen på vannet. Husk at fargen blir litt svakere enn det du ser vannet er.

Sil av vannet i en bolle, la avkjøle seg litt på benken.

Legg kokte egg uten skall i vannet eller med skall om det er ønskelig. La de ligge til du er fornøyd med fargen. Dette er ikke noe du gjør samme morgen som du skal ha de til frokost, dette tar noen timer. Bedre å la de ligge i vannet over natta da.

Det første bilde her er egg med skall (altså rått) etter 8 timer

Og under her ser du egg uten skall som er helt, et delt egg og det med skall som ikke er kokt. Da er det bare å prøve selv.

5 kommentarer

5 thoughts on “Farge egg med rødkål

  1. Dette ser veldig morsomt ut! jeg har tenkt å prøve flere av tipsene! tusen hjertelig takk,og god påske!👍🐣🌿

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *