Fargerike djevelegg

Categories Frokost, Halloween, Lunsj, Oppskrifter, Påske

Djevelegg er som regel fine nok med fargen fra eggeplommen. Men du kan også farge plommen i forskjellige farger slik jeg har gjort her.

Djevelegg har navnet sitt pga at de egentlig skal være litt kick i. Er ofte brukt chili og diverse krydder for å oppnå dette. Du velger selv hvor sterk du vil ha de, du trenger ikke ha de sterke i det hele tatt om du ikke vil. Pene er de uansett, og pynter opp et hvert koldtbord, frokost eller lunsjbord.
Bruk fantasien med når du pynter de. Vil du for eksempel ha et Halloween-tema, jule-tema eller bare helt vanlig. Mulighetene er mange, pynt med urter og diverse. Lengre ned finner du en link til djevelegg jeg har lagd før. De passer bedre til normal servering. Disse her har jeg jo lekt litt med.

Du trenger:

egg

Krydder

urter

ev. konditorfarge

Valgfri pynt

Slik gjør du:

Hardkok først egg. Antall egg må du bestemme selv.

Skrell egga og del de i to på langs. Bruk en t-skje til å ta ut plommen. Legg plommene i en egen skål.

Så blander du det du ønsker sammen med plommene. Jeg har et eksempel i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/djevelegg.html

 Jeg har også i litt majones og creme fraîche. Dette gjør den litt mer flytende og gir litt mer smak. Jeg krydrer med chilipulver, paprikakrydder, salt og peppermiks.

Til 7 egg har jeg brukt 2ss creme fraiche, 2 ss majones, 1 ts chilipulver, 1 ts paprikapulver, 0.5 ts salt og 0.5 ts peppermiks.

Jeg har valgt å fordele eggeplommen i flere skåler. Så tilsetter jeg forskjellige farger i skålene.

Så bruker jeg sprøytepose og sprøyter eggeblandingen tilbake i hviten.

Pynt med litt urter, chili, øyner etc. etter eget ønske.

Da er det bare å servere

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *