Reklame | Egenreklame kokebok
Vanligvis er det fiskepudding man bruker i terteskjell. Og da med en tykk hvit saus med erter og reker. Om du vil ha oppskrift på det, så finner du den HER
Her har jeg brukt fiskeboller, da de har litt mer smak. Bruker fiskeboller på boks til denne retten. Jeg bytter også ut erter med amerikanskblanding. Der er både erter, gulrot og mais. Det vil gi litt mer farge til denne retten. Og kraften fra fiskebollene gir litt mer smak. Jeg er mett etter 2 av disse, og Kokkefruen klarer 1. Så der ser dere litt mengdeberegning.
Du trenger
(til 6 terteskjell)
6 terteskjell
6 fiskeboller
100 gram pillede reker
200 gram amerikanskblanding
2 ss smør
2 ss hvetemel
2 dl melk
1 dl av fiskebollekraft
Salt
Hvit pepper
Revet muskat
Frisk persille eller dill
Slik gjør du
Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel. Spe med melk og kraft imens du rører.
La sausen småkoke i 6-7 minutter. Ha gjerne i grønnsakene under koketiden.
Smak til med salt, pepper og muskat
Del opp fiskeboller i 6 og bland inn i sausen. De skal kun varmes. Så har jeg i 1/3 av rekene.
Varm terteskjell i ovnen etter anvisning på pakken
Fyll blandingen i alle terteskjell.
Topp med reker og frisk persille eller dill om du liker det.
Da er det bare å servere
Har du lyst å bestille min kokebok? Det kan du gjøre HER
5 kommentarer
Dette er nydelig retromat. Smaker herlig👍🥰
Bruker bestandig også hermetiske aspargestopper og krydrer med kapers og karri. Namnam!
Prøv med kjøttboller/suppeboller og hermetiske asparges og erter. Lag en tykk saus av bolle- og aspargeskraften. Enda bedre enn med fiskeboller, spør du meg.
Du skriver at de kan toppes med persille, men på bildet er det kruspersille!
Ja, det heter persille. Du velger selv hvilken persille du bruker😉