Reklame | Egen kokebok
Løvbiffgryte er jo bare så utrolig godt. Du får masse smak av løvbiffen i gryta. Jeg har også en annen variant på løvbiffgryte. Den kan du se HER
I denne oppskriften har løvbiff og grønnsaker fått kost seg i en nydelig fløtesaus. Serveres med ris, potetmos eller kokte poteter.
Du trenger
(til 4 personer)
Fløtesaus
2 ss smør eller margarin
3 ss hvetemel
3.5 dl oksekraft eller buljong
1.5 dl fløte
1 ss soyasaus
salt
pepper
Ingredienser til gryta
400 gram løvbiff
1 grønn paprika
1 rødløk
3 vårløk
100 gram champignon
0.5 stk chili (valgfritt)
2 fedd hvitløk (valgfritt)
Salt
Pepper
Frisk persille
Smør/margarin til steking
Slik gjør du
Lag først fløtesausen. Smelt smør i en kasserolle og rør inn mel.
Spe med varm kraft imens du rører godt. Det skal ikke være noen klumper.
La sausen småkoke i 6-7 minutter.
Ha i fløte og soyasaus. Smak til med salt og pepper. Vanligvis trenger man ikke noe mer salt, men det er smak og behag.
Kutt opp løvbiffen i strimler (ca. 2 cm bredde)
Brun kjøttet i en varm panne med smør/margarin. Gjør det i to omganger. Ha løvbiffen over i sausen
Kutt opp alle grønnsakene. Løk, paprika, sopp og vårløk i litt større biter. Hvitløk og chili kuttes smått.
Ha litt mer smør/margarin i samme stekepanne og fres grønnsakene blanke. 3-4 minutter i panna holder. Ha de over i sausen også
La gryta få småputre på svak varme i ca. 10 minutter. Smak til om du ønsker noe mer krydder i.
Ha over litt persille før servering
nok en enkel og god rett
Dette ser veldig godt ut. Noe som jeg skal lage meg.
Dette ser knallgodt ut! Min eldste datter trodde at løvbiff var løvekjøttbiff da hun var lita. 😀
😂😂
Denne gryta skal prøves 😀
Og æ som elska løvbiff! Tusen takk for oppskrift som ser heilt nydelig ut! 🥰
Ska garantert prøves!
Kryddrer du løvbiffen når du freser den i stekepannen, eller får den nok smak gjennom sausen?
Jeg syns det holder med sausen😊
Ser veldig god ut, skal lage denne i dag😋
Jeg lager denne nå. Sys sausen blir veldig tykk. Skal den være det? Evt. kan jeg spe med vann eller fløte?
Bare å spe ut😊
bruner du jevningen noe
Nei, ikke til denne. Gjør som regel ikke det når jeg lager fløtesaus. Men man kan jo om man ønsker😊