Løvbiffgryte i fløtesaus

Categories Gryter, Middag, Oppskrifter, Storfe

Reklame | Egen kokebok

Løvbiffgryte er jo bare så utrolig godt. Du får masse smak av løvbiffen i gryta. Jeg har også en annen variant på løvbiffgryte. Den kan du se HER

I denne oppskriften har løvbiff og grønnsaker fått kost seg i en nydelig fløtesaus. Serveres med ris, potetmos eller kokte poteter.

Du trenger

(til 4 personer)

Fløtesaus

2 ss smør eller margarin

3 ss hvetemel

3.5 dl oksekraft eller buljong

1.5 dl fløte

1 ss soyasaus

salt

pepper

Ingredienser til gryta

400 gram løvbiff

1 grønn paprika

1 rødløk

3 vårløk

100 gram champignon

0.5 stk chili (valgfritt)

2 fedd hvitløk (valgfritt)

Salt

Pepper

Frisk persille

Smør/margarin til steking

Slik gjør du

Lag først fløtesausen. Smelt smør i en kasserolle og rør inn mel.
Spe med varm kraft imens du rører godt. Det skal ikke være noen klumper.

La sausen småkoke i 6-7 minutter.

 

Ha i fløte og soyasaus. Smak til med salt og pepper. Vanligvis trenger man ikke noe mer salt, men det er smak og behag.

 

Kutt opp løvbiffen i strimler (ca. 2 cm bredde)

Brun kjøttet i en varm panne med smør/margarin. Gjør det i to omganger. Ha løvbiffen over i sausen

Kutt opp alle grønnsakene. Løk, paprika, sopp og vårløk i litt større biter. Hvitløk og chili kuttes smått.

Ha litt mer smør/margarin i samme stekepanne og fres grønnsakene blanke. 3-4 minutter i panna holder. Ha de over i sausen også

La gryta få småputre på svak varme i ca. 10 minutter. Smak til om du ønsker noe mer krydder i.

Ha over litt persille før servering

I min kokebok finner du 92 spennende og smakfulle oppskrifter. Du kan bestille boken 👇🏼

HER

13 kommentarer

13 thoughts on “Løvbiffgryte i fløtesaus

  1. Kryddrer du løvbiffen når du freser den i stekepannen, eller får den nok smak gjennom sausen?

    1. Nei, ikke til denne. Gjør som regel ikke det når jeg lager fløtesaus. Men man kan jo om man ønsker😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *