Fordeler med en Airfryer

Categories Airfryer, Blogg, Tips og triks, fakta og råd

Reklame | Bakeren og kokken

Hva er forskjellen på en Airfryer og en varmluftsovn?

Det er lett å tro at en Airfryer er en liten variant av en varmluftsovn, men det stemmer ikke. Selv om begge metodene tilbereder maten raskt og effektivt, er både resultatet og den bakenforliggende teknologien forskjellig.

 

Hurtigsirkulerende varmluft skaper stekeoverflate

Luften inne i en Airfryer sirkulerer betydelig raskere enn de fleste varmluftsovner, noe som innebærer at tilberedningstiden ofte er kortere. En annen og mer markant forskjell er at den hurtigsirkulerende varmluften gjør at ingrediensene får en sprø stekeoverflate samtidig som innsiden beholder saftigheten. Det er nettopp dette som er Airfryernes fremste og mest unike egenskap – å kunne “steke” eller “fritere” maten uten stekepanne og uten å bruke overdrevet mye fett. 

Mindre fett i maten

Du kommer også unna med mindre fett i maten. Selv om du opplever maten som stekt eller fritert, krever luftfritering, som utrolig nok skaper samme sprø overflate, mye mindre tilsatt fett. Du trenger maksimalt å tilsette en spiseskje olje i oppskriften, og i mange oppskrifter blir resultatet lite sprøtt som stekt eller fritert helt uten tilsatt fett. Den varme og hurtigsirkulerende luften gjør at ingrediensene blir skikkelig tilberedt uten å miste saftigheten. Dermed blir råvarene sprø utenpå og saftige inni.

Ofte raskere tilberedningstid

En annen fordel er at tilberedningstiden gjerne er vesentlig kortere i en Airfryer enn i en varmluftsovn. For eksempel tar en helstekt kylling på 800 g fra 30-40 minutter å tilberede i Airfryer, mens den behøver 60-80 minutter i en varmluftsovn.  Den er dessuten svært enkel å holde ren og presentabel, og tar forbausende liten plass. Kort sagt oppnår du både et bedre og raskere resultat med en Airfryer enn med en varmluftsovn.

Hva bruker mest strøm airfryer eller ovn?

Spar tid og strøm med en airfryer

Den blir fort varm og lager maten på kortere tid enn for eksempel din vanlige stekeovn. Med andre ord; en airfryer bruker mindre strøm og er billigere i drift.

Stadig flere har gått til anskaffelse av airfryer.Dette er en kjøkkenmaskin som skal tilberede pommes frites og andre friterte retter, uten bruk av olje. En airfryer skal derfor være et sunnere alternativ enn den klassiske frityrgryten. Mange erfarer at det brukes opptil 90% mindre fett ved bruk av en airfryer.

Har du lyst på en airfryer? Da har jeg 2 stykk å anbefale. Begge har jeg prøvd ut hjemme. Det er NOD airfryere fra Bakeren og kokken.

Den første kan du lese mer om her👇🏼 Vil du bestille denne, så får du gjort det HER


Med NOD Airfryer XL kan du frityrsteke, riste, bake eller grille favorittrettene dine – enkelt, utrolig smakefult og mye sunnere enn å frityrsteke på tradisjonell vis. Airfryeren bruker nemlig varmluft til å tilberede maten, slik at du kan lage mat helt uten olje.

Airfryeren har en kapasitet på 5,5 liter, slik at du kan tilberede mye mat samtidig. På den digitale berøringsskjermen kan du velge mellom åtte forhåndsinnstilte programmer for ulike typer mat. Selvfølgelig kan du også velge tid og temperatur manuelt.

 

Den andre airfryeren jeg vil anbefale, er denne. Her kan du lese mer om den👇🏼Og vil du bestille den, kan du gjøre det HER

NOD Airfryer, tørke- og varmluftsovn lar deg steke, riste, grille, tørke og bake – alt ved hjelp av varmluft. Du kan også tilberede pommes frites, sprø løkringer, mozzarella-sticks og mye mer uten å bruke olje, noe som gir et sprøere og sunnere resultat.

Ovnen har en kapasitet på 12 liter. Du kan bruke det medfølgende rotisseriet til å tilberede en hel kylling eller større kjøttstykker. Kurven til rotisseriet kan også brukes til å steke poteter, rotgrønnsaker og andre grønnsaker. Ovnen har også et forhåndsinnstilt program for tørking av mat, slik at du kan tørke for eksempel frukt eller bær hjemme på ditt eget kjøkken.

NOD Air Fryer Oven har en digital berøringsskjerm og en dreieknapp for å justere tid, temperatur og program. Den har totalt 10 forhåndsinnstilte programmer. Hvis du lager større mengder mat i flere lag, må du sørge for å rotere platene og røre om eller snu råvarene når halve tiden har gått. Stekeplatene tåler oppvaskmaskin, mens resten av tilbehøret bør vaskes for hånd.

11 kommentarer

11 thoughts on “Fordeler med en Airfryer

  1. I vår familie er vi kjempefornøyd med airfryeren. Ferske kyllinglår, helstekt kylling, nakkekoteletter, ribbe, ostesmørbrød er noe av det jeg lager som blir fantastisk godt i airfryeren. 🥰

  2. Veldig fornøyd med min lille billige AF. Kjempebra til å varme fiskekaker, pølser, karbonader ol til min middag.

  3. Brukes så å si hver dag. Når jeg bare fikk meg til å begynne å bruke den, ble jeg helfrelst.

  4. Til dere som lager ribbe i AF! Har prøvd, men så himla mye steikos i huset!!😳😳 Hadde vann nederst i beholderen,- men masse os allikavel!

    1. jeg laget ribbe i airfryer null os og hadde ikke vann jeg hadde kun ribba og grønnsaker og krydder litt vedsiden å tok de ut og stekte ribba alene i airfryer uten vann og os. å ja sprø svor og hele ribba og til med dagen etterpå:)

  5. Jeg får det ikke til, muligens fordi det er en billig utgave fra Europris. Jeg har prøvd både å legge feks potet i bunn og også i selikonform. Resultatet er tamme poteter med litt farge på toppen 180 gr tolv min og en gang 15 min

  6. Vi har nettop kjøpt oss Airfryer ovn til campingvogna,med 3 stekebrett og roterende pomefrittes kurv. Vi har aldri spist en så mør biff noen gang som vi fikk til i ovnen. Den blir garantert brukt mye framover. Har også en vanlig airfryer hjemme,så må nok bli flinkere og bruke den der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *