Nydelige fylte paprika dette. Jeg bruker ferdig tex-mex marinert storfekjøtt til denne. Det er pakker med kjøtt jeg veldig ofte finner i 50% disken. Så da må man jo bare kjøpe. Kjekt og ha liggende, og veldig enkelt å bruke. Her har jeg servert fylt paprika med bønnestuing og en enkel paprikasaus. Denne oppskriften er til 2 personer.

Du trenger

(til 2 personer)

Fylt paprika:

2 spiss paprika

1 pakke marinert tex-mex storfekjøtt

1 neve revet cheddarmix

0.5 stk løk

1 stilk vårløk

0.5 boks mais

litt smør til steking

Bønnestuing:

1 pakke kidneybønner

1 fedd hvitløk

0.5 stk løk

En klype tørket chili

1 ts spisskummen

1 ss nøytral olje

Paprikasaus:

1 rød paprika

1 buljongterning, grønnsak

2 dl vann

1 dl fløte

salt

pepper

Slik gjør du:

Smelt smør i en panne og stek kjøttet. Tilsett oppkuttet løk og vårløk.

Del paprika i to på langs og fjern innmat og frø.

Legg paprika i en ildfastform. Ha i kjøttblandingen

Ha i litt mais

Topp med revet cheddarmiks

Stekes på 200 grader i 10-15 minutter.

Ha olje i en liten kasserolle. Fres hvitløk og løk blankt.

Ha i kidneybønner (skylt) la dette frese sammen så bønner blir varme.

Tilsett spisskummen og chili

Kjør til stuing med en stavmikser eller bare mos de godt sammen.

Ha paprika i en kasserolle med vann og buljong. La dette koke opp og småputre i 3-4 minutter

Kjør sausen med en stavmikser til ønsket konsistens

Kok opp igjen og ha i fløte. Smak til med salt og pepper. Syns du sausen blir litt tynn. Jevn den med litt maizena og vann. Paprika har litt forskjellig vanninnhold.

Da er det bare å servere

1 kommentar

1 thought on “Fylt «tex-mex» paprika

  1. denne høres veldig god ut Tom men er i tvil om jeg kommet til å prøve den, synes det virket vanskelig. men tar sikkert feil da jeg har tatt et glass vin🤣🤣🤣👍❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *