Gratenger i nesten alle varianter er jo godt da. Her har jeg lagd en med biff strimler (marinert tex-mex), grønnsaker og ostesaus. Toppet med revet ost og gratinert i ovn. En fantastisk middag dette. Du kan spise den slik den er, eller du kan servere med kokt/stek potet. Pasta og ris funker også helt fint.

Du trenger:

(Med poteter, ris eller pasta holder denne til 4 personer)

Grateng:

300 gram strimlet storfekjøtt (min er marinert)

1 broccolihode

1 løk

1 paprika

150 gram revet ost

Ostesaus:

2 ss hvetemel

2 ss smør

5 dl melk

1 buljongterning, grønnsak

100 gram revet ost

salt

pepper

Gressløk

Slik gjør du:

Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel og spe med melk imens du rører. Ha i en grønnsaksbuljongterning. La  melsmaken koke ut i 7-8 minutter.

Smak til med salt og pepper. Tilsett osten og litt gressløk.

Stek først biff strimler i en panne med olje eller smør.

Ha i oppkuttet grønnsaker og fres dette sammen 3-4 minutter.

Krydre med litt salt og pepper

Finn fram en liten ildfastform. Ha i biffstrimler og grønnsaker

Hel over ostesausen

Topp med revet ost og ev. litt gressløk

Stekes på 220 grader i ca. 10 minutter. La hvile 5-10 minutter. Da får den satt seg litt.

Da er det bare å servere

10 kommentarer

10 thoughts on “Biffgrateng

  1. Jeg har bare vanlige biffstrimler uten marinering. Har du tips til krydder eller marinering jeg kan bruke på biffstrimlene?

  2. du har så mange god og smarte oppskrifter, gleder meg til og få kjøpt boken din, lagrer jeg oppskriftene dine og funker det også. så her
    blir det lagring i vente på og lage den, i morgen blir det ertesuppe fra fryseren og baguetter, tusen takk igjen for en god oppskrift Tom

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *