Gratenger i nesten alle varianter er jo godt da. Her har jeg lagd en med biff strimler (marinert tex-mex), grønnsaker og ostesaus. Toppet med revet ost og gratinert i ovn. En fantastisk middag dette. Du kan spise den slik den er, eller du kan servere med kokt/stek potet. Pasta og ris funker også helt fint.
Du trenger:
(Med poteter, ris eller pasta holder denne til 4 personer)
Grateng:
300 gram strimlet storfekjøtt (min er marinert)
1 broccolihode
1 løk
1 paprika
150 gram revet ost
Ostesaus:
2 ss hvetemel
2 ss smør
5 dl melk
1 buljongterning, grønnsak
100 gram revet ost
salt
pepper
Gressløk
Slik gjør du:
Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel og spe med melk imens du rører. Ha i en grønnsaksbuljongterning. La melsmaken koke ut i 7-8 minutter.
Smak til med salt og pepper. Tilsett osten og litt gressløk.
Stek først biff strimler i en panne med olje eller smør.
Ha i oppkuttet grønnsaker og fres dette sammen 3-4 minutter.
Krydre med litt salt og pepper
Finn fram en liten ildfastform. Ha i biffstrimler og grønnsaker
Hel over ostesausen
Topp med revet ost og ev. litt gressløk
Stekes på 220 grader i ca. 10 minutter. La hvile 5-10 minutter. Da får den satt seg litt.
Da er det bare å servere
Kan elgkjøtt brukes?
Ja, bare husk at det trenger litt lengre steketid😃
Kan en bruke maisenna istedenfor mel i sausen?
Jevn til med maizena og vann. Går helt fint det😊
Hva serveres til
Ris, potet, pasta…du bestemmer selv. Går fint å spise som den er også😀
Hvor mange liter med gryterett regner du på 55 personer? Hilsen Tom Erik Pettersen
Jeg regner ca. 4 dl per pers om det skal være potet/ris/potetmos ved siden av. Mål på kjøtt og slikt finner du her
https://tomsmatprat.blogg.no/mengdeberegning-hvor-mye-spiser-en-person.html
Jeg har bare vanlige biffstrimler uten marinering. Har du tips til krydder eller marinering jeg kan bruke på biffstrimlene?
du har så mange god og smarte oppskrifter, gleder meg til og få kjøpt boken din, lagrer jeg oppskriftene dine og funker det også. så her
blir det lagring i vente på og lage den, i morgen blir det ertesuppe fra fryseren og baguetter, tusen takk igjen for en god oppskrift Tom