Glutenfrie Brune Pinner

Categories Baking, Glutenfri, Julekaker, Oppskrifter, Småkaker

Brune pinner hører julen til uansett om det er Berits, Mina eller Toms. Det er en av de 7 slagene. Her er en glutenfri variant. Du kan selvfølgelig bruke hvetemel om du ikke ønsker de glutenfri. Her i huset er det tradisjon å spise nystekte brune pinner til adventskosen. Da med gløgg og andre småkaker også. Så tenner vi lys og synger hver søndag i advent, en fin tradisjon.

Du trenger:

200 gram smør

200 gram sukker

1 stk eggeplomme

1 ss lys sirup

0.5 ts kanel

1 ts vaniljesukker

1 ts natron

300 gram glutenfritt mel

Pynt:

Egg til pensling. (Kan bruke hviten du har til overs.)

Perlesukker

Hakkede mandler

Slik gjør du:

Romtemperert smør og sukker piskes luftig og hvitt i en kjøkkenmaskin, eller med håndmikser.

Pisk inn eggeplomme og sirup

Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen raskt sammen. Bruk gjerne henda mot slutten.


Deigen kan gjerne stå kaldt i 30 minutter eller lengre. Da blir den lettere å jobbe med.

Del i 6 og trill til pølser.

Legg 2-3 pølser på hvert brett.

Trykk ut til 4-5 mm tykkelse med fingrene. Kan også bruke kjevle. Da er det greit å bruke folie mellom kjevle og deig så den ikke klistrer seg.

Pensle med egg og strø på litt perlesukker og hakkede mandler.

Stekes på 180 grader i ca. 10-12 minutter. Eller til de er gyllen brun. Følg med, blir fort overstekt.

Del opp i 1,5-2 cm brede stenger på skrå mens de er varme.

Avkjøl helt på rist.

Oppbevares i kakeboks.

19 kommentarer

19 thoughts on “Glutenfrie Brune Pinner

  1. I oppskriften bruker du natron, men det er jo ikke noen sure melkeprodukter som reagerer med natron i oppskriften, så hvorfor bruker du ikke bare bakepulver?

    1. Ja, du kan jo si😃Dette er en oppskrift jeg fikk tilsendt av en av mine glutenfrie følgere. Noe hun lagde hvert år. Så jeg fulgte den. De ble uansett utrolig god. Både vår glutenfri jente pluss svigermor og kokkefruen syns disse var bedre en originalen.

  2. Går det an å bruke sukrin søtning i disse tror du?Har fått diabetes2 men er SÅÅÅ glad i brune pinner😊

  3. Hva er feil når deigen deler seg når jeg skal trille den til “pølser” ?

  4. Jeg fikk et artig bilde inni hodet mitt da du skrev at man kunne bruke kjeve til å få dem flate. Jeg forsto selvsagt at du mente kjevle, men i mitt hode så jeg for meg en svært underbitt Tom Dale som trykket deigen flat med underkjeven. 😋

      1. Haha, nei nå har du jo rettet det. Kortvarig moro😅
        Tusen takk for mange gode oppskrifter, og takk for at du forstår humoren i det jeg skriver. Er ikke alltid enkelt å skille mellom spøk, sur kritikk og ironi når man skriver. Det er lettere muntlig.😉

        1. Jeg ser lett forskjell på klaging, sarkasme og humor heldigvis😂Ja, måtte rette det da😂

  5. Det kan du, men anbefaler 100 g sukrin og 100 g og 100 g sukrin gold(brunt sukker)
    Funka bra hos meg. Dropp sirupen.

  6. Hei.
    Hvilke type glutenfritt mel bruker du til småkaker/kjeks for at de ikke skal flyte utover?Mine brune pinner blir ikke seende sånn ut.😄

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *