Brune pinner hører julen til uansett om det er Berits, Mina eller Toms. Det er en av de 7 slagene. Her er en glutenfri variant. Du kan selvfølgelig bruke hvetemel om du ikke ønsker de glutenfri. Her i huset er det tradisjon å spise nystekte brune pinner til adventskosen. Da med gløgg og andre småkaker også. Så tenner vi lys og synger hver søndag i advent, en fin tradisjon.
Du trenger:
200 gram smør
200 gram sukker
1 stk eggeplomme
1 ss lys sirup
0.5 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 gram glutenfritt mel
Pynt:
Egg til pensling. (Kan bruke hviten du har til overs.)
Perlesukker
Hakkede mandler
Slik gjør du:
Romtemperert smør og sukker piskes luftig og hvitt i en kjøkkenmaskin, eller med håndmikser.
Pisk inn eggeplomme og sirup
Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen raskt sammen. Bruk gjerne henda mot slutten.
Deigen kan gjerne stå kaldt i 30 minutter eller lengre. Da blir den lettere å jobbe med.
Del i 6 og trill til pølser.
Legg 2-3 pølser på hvert brett.
Trykk ut til 4-5 mm tykkelse med fingrene. Kan også bruke kjevle. Da er det greit å bruke folie mellom kjevle og deig så den ikke klistrer seg.
Pensle med egg og strø på litt perlesukker og hakkede mandler.
Stekes på 180 grader i ca. 10-12 minutter. Eller til de er gyllen brun. Følg med, blir fort overstekt.
Del opp i 1,5-2 cm brede stenger på skrå mens de er varme.
Avkjøl helt på rist.
Oppbevares i kakeboks.
I oppskriften bruker du natron, men det er jo ikke noen sure melkeprodukter som reagerer med natron i oppskriften, så hvorfor bruker du ikke bare bakepulver?
Ja, du kan jo si😃Dette er en oppskrift jeg fikk tilsendt av en av mine glutenfrie følgere. Noe hun lagde hvert år. Så jeg fulgte den. De ble uansett utrolig god. Både vår glutenfri jente pluss svigermor og kokkefruen syns disse var bedre en originalen.
Kan man lage delfia kake med kokosnøtt olje. Er på filippinene
Det trur jeg går😃
Går det an å bruke sukrin søtning i disse tror du?Har fått diabetes2 men er SÅÅÅ glad i brune pinner😊
Hva er feil når deigen deler seg når jeg skal trille den til “pølser” ?
Da er den nok litt for tørr. Du kan kna inn bitte litt mer smør😃
Tusen takk for oppskrifta 👌😍det skal æ bake til jul 👍
Følger bloggen og tester mange matoppskrifter som jeg synes er veldig bra. Som diabetiker savner jeg noen oppskrifter med søtningsstoff i stedet for sukker.
Jeg fikk et artig bilde inni hodet mitt da du skrev at man kunne bruke kjeve til å få dem flate. Jeg forsto selvsagt at du mente kjevle, men i mitt hode så jeg for meg en svært underbitt Tom Dale som trykket deigen flat med underkjeven. 😋
😂😂😂😂Har ikke sett at det står det😂😂😂
Haha, nei nå har du jo rettet det. Kortvarig moro😅
Tusen takk for mange gode oppskrifter, og takk for at du forstår humoren i det jeg skriver. Er ikke alltid enkelt å skille mellom spøk, sur kritikk og ironi når man skriver. Det er lettere muntlig.😉
Jeg ser lett forskjell på klaging, sarkasme og humor heldigvis😂Ja, måtte rette det da😂
Det kan du, men anbefaler 100 g sukrin og 100 g og 100 g sukrin gold(brunt sukker)
Funka bra hos meg. Dropp sirupen.
Hei
kan en bruke vanlig hvetemel istedet og samme mengde?
Hei
Kan en bruke vamlig hvetemel istedet og samme mengde?
Her er den jeg lager med hvetemel
https://tomsmatprat.blogg.no/oppskrift-paa-minas-brune-pinner.html
Hei.
Hvilke type glutenfritt mel bruker du til småkaker/kjeks for at de ikke skal flyte utover?Mine brune pinner blir ikke seende sånn ut.😄
Bruker fin kakemiks😊
Jeg er en erfaren baker,men disse kakene ble helt mislykket. Her går dessverre alt i søpla . Veldig skuffet over oppskriften.
Er første gang jeg hører, så her må det ha skjedd noe rart. Disse skal bli fantastisk gode😊Derfor vi baker de hvert år, og flere med oss😊