Hjemmelaga medisterkaker til middag

Categories Julemat, Middag, Oppskrifter

I dag blir det litt smak av jul til middag. Hjemmelaga medisterkaker som jeg lagde for noen dager siden. Jeg prøvde meg på medisterkaker uten melk, men med Farris. Ble kjempegode medisterkaker. Oppskriften på de finner du i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/medisterkaker-med-farris.html

Jeg serverer med medisterpølser og sosisser. De har jeg ikke laget selv.

Jeg lager en deilig brunsaus av bruning jeg lagde opp for noen dager siden. Er smart å lage opp så man har til mange middager. Spesielt nå fram mot jul. Hvordan du gjør det finner du ut i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/lag-opp-brun-jevning-brun-roux-til-mange-middager.html

Jeg skjærer ut en bit av formen og har i en kasserolle. Så sper jeg med vann til jeg får en ønsket tykkelse. Har i litt buljong og koker ut melsmaken i 5-10 minutter. Så smaker jeg til med litt salt, pepper og fløte.

Medisterkaker og pølser steker jeg i ovn med masse smør i formen.

Jeg har også saltstekte poteter til. De har jeg i en form med olje og havsalt. Stekes i 30 minutter på 220 grader.

Jeg har også litt stekt rosenkål til. Kun stekt i panna med litt smør. Drysset over salt og pepper på slutten. Veldig godt med stekt bacon eller spekeskinke til også om du ønsker.

Hjemmelaget tyttebærgele må man jo også ha. Hvordan du laget denne finner du i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/hjemmelaget-tyttebaergele.html

Og hjemmelaget tyttebærsyltetøy til de som vil ha det. Link på oppskrift finner du her:https://tomsmatprat.blogg.no/hjemmelaget-tyttebaersyltetoey.html

Ellers har jeg bare varmet opp litt rødkål. Den er også kjøpt. For har ikke lagd opp rødkål ennå, da jeg ikke har sett rødkål i butikken her.

Da er det bare å servere.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *