• Del opp salat ved å rive den i stedet for å kutte med kniv. Salaten beholder da sprøheten bedre og lenger.
• Vask, tørk og avkjøl salatbladene (plastpose i kjøleskapet), da blir salaten sprø og fin. Bruk en salatslynge.
• Bland forskjellige salatsorter, gjerne med noen bitre sorter som radicchio og frissée.
• Ha gjerne litt nykvernet pepper og salt i salatbladene og vend inn.
• Hendene er best når du blander salaten. Bruk helt rene hender eller engangshansker.
• Vend inn dressingen rett før servering ellers vil salaten falle sammen.
• Bruk ikke for mye dressing, server heller dressingen ved siden av i en skål så kan gjestene ha på mer selv.
• Valnøtter, frø eller pinjekjerner ristet lett i stekepanne med olje og litt salt er kjempegodt i grønne salater.
• Brødkrutonger (sprøstekte små brødterninger) er godt i salat.
• Et lite dryss av friske krydderurter setter en ekstra spiss på salaten.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *