Grillribbe, lún potetsalat og ostepopsaus

Categories Glutenfri, Grillmat, Middagstilbehør, Oppskrifter, Svin


Det har vært mye snakk om vann i grillmaten i det siste. At grillkjøttet du får i dagligvarebutikken er innsprøytet med masse vann. Og du betaler da dyrt for dette vannet. Vi ser eksempler fra 5-15% vann i kjøttet. Denne pakken består av 98% svinekam, pluss krydder. Vann er ikke nevnt i denne, men om det er 98% kjøtt. Så er ikke vannmengden stor. Jeg vil i hvert fall prøve den på grillen

Som tilbehør til denne har jeg lun potetsalat og ostepopsaus. Tilbehøret lager jeg inne på komfyren. Dette tilbehøret passer til uansett hvilket grillkjøtt du ønsker å bruke.

Du trenger

(til 4 personer)

1 pakke folkets Grillribbe av kam eller annet valgfri grillkjøtt.


Potetsalat

1 pakke grønnkålmiks

12 småpoteter

Ca. 150 gram champignon

2 fedd hvitløk

Grovsalt

Rapsolje


Ostepopsaus

5 dl Vann

Ca. 1 pose ostepop, Firstprice

1 ts chilikrydder/chiliflakes

0.5 ts salt

1 dl matfløte

Slik gjør du

Grillribben griller du på grillen. Uansett hvilken grill du bruker. Så oppskrift på grilling kommer ikke her. Regner med de fleste fikser den selv. Du kan selvfølgelig steke det inne i stekepanne også.

Lun potetsalat

Først ovnsbaker jeg poteten. Poteten har jeg i en ildfastform. Blander inn ca. 0.5 dl olje og litt grovsalt

Poteten stekes i ovn på 220 grader i 25-30 minutter.

Så finner jeg fram en stekepanne. Har den stekte poteten over i panne på middels varme i litt olje.

Når poteten freser litt blander jeg inn oppkuttet hvitløk og champignon. Lar dette frese sammen i et minutt.

Så tilsetter jeg posen med grønnkålmiks. Nå tar det kun et par minutt før den et ferdig. Sett til side før servering. Denne skal være lun.

Ostepopsaus

Kok opp vann og ha i ostepop. Rør til den løser seg opp. Greit og ta halve posen i slengen.

Smak til med krydder og litt fløte

Da er det bare å servere

5 kommentarer

5 thoughts on “Grillribbe, lún potetsalat og ostepopsaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *