Gulrotbrød er saftig og gode brød. Her baker jeg 2 brød i form. Ikke noe er bedre en lukten og smaken av nybakt brød. Det er slikt som bringer fram barndomsminner. Prøv selv da vel, du vil elske disse. Jeg bruker 1.6 liters former her.
Du trenger
10 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete grov
3 dl sammalt rugmel grov
2 ts salt
ca. 300 gram gulrøtter
1 pose gjær
5. 5 dl melk (37 grader)
2 ss lønnesirup
Slik gjør du
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Rasp gulrot og ha i bollen med det tørre
Varm opp melken til ca. 37 grader, ha i sirup
Kjør det tørre og gulrot litt i kjøkkenmaskinen før du sper i melken
Elte i 12-15 minutter. Tilsett litt mer hvetemel om deigen er for bløt. Den skal henge litt igjen i fingrene. Gulrot inneholder litt veske, så kan hende den blir bløt. Jeg måtte tilsette ca. 0.5 dl hvetemel her.
Sett til heving i ca. 45 minutter
Kna deigen litt på benken
Del opp i 2 emner. Rull de sammen til brød og legg de i smurte brødformer.
La etterheve ca. 20 minutter
Rett før du har de i ovn lager du små snitt på toppen med en skarp kniv. Dette for at brødet ikke skal sprekke opp i ovnen
Stekes på 220 grader, nederst, over/under varme i ca. 35 minutter
Avkjøles på rist
Gulrotbrød er så saftig og godt! 🙂
Ja, det holder seg lengre en vanlig hjemmebakt😀
Hvor store brødformer bruker du?
Tusen takk for en super blogg!! 😃
Takk for det☺️Bruk 1.6 eller 2 liter. Hever du litt lengre en meg, bruk 2 liter😀
Har ikke lønnesirup, men kan sikkert bruke vanlig?
Ja da😀
har bare én form. kan jeg lage den andre delen som rundstykker???
Ja da, går helt fint. Gjort det flere ganger😊
Hvor får man kjøpt den gulrotkverna?
Visst du ser i innlegget her, så finner du den.
https://tomsmatprat.blogg.no/den-forste-uken-med-reklame-oppsummering.html
De så knallgode ut 😋 må prøves.
Kan man bruke vanlig mørk sirup istedenfor lønnesirup?
Det går helt fint😊Går også fint med honning😊
Så kjempegode brød.De skal bakes flere ganger:-))Tusen takk for flotte oppskrifter!
Så bra da🥰