Dette er fantastisk gode kyllingboller med litt sting. Sammen i form med en nydelig saus blir dette en klar vinner rundt middagsbordet.
Her har jeg brukt to kyllingkjøttdeig som jeg fant i 40% disken.
I kjøttdeigen har jeg blandet:
- 1 dl griljermel
- 0.5 løk
- 0.5 paprika
- 2 stilker vårløk
- 2 ss tørket chili
- 1 ss paprikakrydder
- 1 ss hvitløkskrydder
- 2 ss vegeta krydder
Dette blandes godt sammen.
Form små boller som du legget i en ildfastform med litt olje i. (Oljen gjør slik at bollene ikke sitter fast) våt hendene, dette gjør det lettere å forme bollene.
Stekes i ovn på 220 grader ca 15 minutter.
Sausen har jeg lagd med en halv liter vann, to kyllingbuljong terninger, 1 ts hvitløkspulver og 2 ss vegeta. Kokes opp og jevnes med maizena. Hadde så 1 ts curry og en liten skvett fløte i.
I formen har jeg broccoli som er kokt i ca ett min på forhånd. Litt paprika og vårløk. Så heller jeg over sausen og setter formen tilbake i ovn imens jeg lager potetmos.
Jeg har brukt pose potetmos her. Jeg har grønnsakskrydder og hvitløk i vannet. Selvfølgelig er hjemmelaget bedre. Men dette velger du selv.
Da er det bare å servere. Jeg serverte også en liten salat til.