Hjemmelaget Roastbiff

Categories Koldtbord, Oppskrifter, Storfe

Roastbiff er en favoritt for mange, spesielt oppskåret på koldtbordet sammen med tilbehør som remulade, sylteagurk, potetsalat og sprø løk.
Det er enkelt å lage selv og gir et ekstra smakfullt resultat. Bruk flatbiff, rundstek eller mørbrad.

Her har jeg brukt en bit av rundstek.

Slik gjør du

Gni kjøttet inn med salt og pepper og forvarm stekeovn til 120 °C .
Varm opp en stekepanne eller grillpanne og svi kjøttet på høy varme på alle sider. Slik får det en god stekeflate rundt det hele.
Legg så kjøttet over i ildfast form og stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Sett formen midt i stekeovn, og stek til ønsket kjernetemperatur.
Husk at du kan bruke mer eller mindre varme på ovnen, basert på hvor god tid du har. Det avgjørende er kjernetemperaturen. Det er vanskelig å si noe eksakt om tid, men det tar i overkant av 1 time per kilo ved ovn på 120 grader.
Når steketermometeret viser 60°C er snittflaten rød.  Ved 65°C er den rosa og 70-80°C blir kjøttet grått.
La kjøttet hvile etter at det er ute av ovnen, ca. 30 minutter er en god tommelfingerregel. Fordi kjøttet stekes på forholdsvis svak varme vil ikke kjernetemperaturen øke betraktelig etter at kjøttet tas ut av stekeovnen, ca. 2-4 grader.
Avkjøl kjøttet helt før du skjærer det i skiver. (Minimum 30 minutter)
Bruk gjerne en påleggsmaskin for å få tynne og jevne skiver.
Disse kutter jeg ikke opp nå, for de skal jerg bruke senere.
4 kommentarer

4 thoughts on “Hjemmelaget Roastbiff

  1. Jeg fulgte din oppskrift til punkt og prikke i dag. Lagde roastbiff av mørbrad, 120 grader og steketermometeret viste 60 grader. Tok nesten 3 timer. Hvilte i nesten en time. Den så nydelig ut, men kjøttet blødde veldig da vi skar opp. Og kjøttet var rødt og mørt. Alle koste seg og forsynte seg flere ganger. Men jeg satt og lurte på om kjøttet var stekt eller kan det ha vært rått i midten? Skal det virkelig blø så mye når man skjærer opp? Smakte perfekt altså! Men aldri laget roastbiff før, så jeg lurer om jeg har gjort riktig… Takk for nydelig oppskrift!

    1. Ved 60 grader er det rødt og blør litt ja. Må opp mot 65 for at den blir rosa. Dette er jo litt smak og behag. Jeg vil ha den nærmere 60 istedenfor 65. Neste gang kan du jo øke 2-4 grader om du ønsker. Man lærer jo litt når man lager for første gang. Så justerer man etter eget ønske😋

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *