Hvem elsker ikke sjokoladepudding. Hjemmelaget sjokoladepudding med karamellisert popcorn hever denne desserten noen hakk. Pluss at det ser fantastisk godt ut. Her får dere min oppskrift på denne fantastiske desserten.
Til denne formen har jeg ganget oppskriften under her med 2.
SJOKOLADEPUDDING (med melkesjokolade)
4 stk. gelatinplater
3 dl melk
2 dl kremfløte
50 g sukker
100 g grovhakket melkesjokolade
Slik gjør du det:
Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter.
Kok opp melk, kremfløte og sukker i en kjele, slik at sukkeret løser seg opp. Trekk kjelen av platen og rør inn sjokolade. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den direkte i den varme blandingen. La blandingen stå noen minutter.
Hell blandingen i små former, eventuelt en stor form. Sett dem i kjøleskapet til puddingen blir stiv, ca. 2 timer.
Imens kan du lage karamellisert popcorn. Oppskriften finner du i linken her:https://tomsmatprat.blogg.no/karamelliserte-popcorn.html
Når sjokoladepuddingen har stivnet snur jeg den på et fat. Så pynter du med litt karamellisert popcorn og ev. hakket sjokolade.
Da er det klart for servering, men ikke glem vaniljesausen da😉
Har lagra oppskrifta 😊 ser nydelig ut!
Det var de også, farlig gode😆
Det jeg kaller for kaloribombe! Ser godt ut, men tar ikke sjansen på å prøve. God søndag til deg!
Dette er kaloribombe ja. Ha en strålende søndag du også
Hvordan får du puddingen så blank på overflaten? Eller er det et fototriks?
Er nok gjenskinn fra taklyset på kjøkkenet og blitz på kamera😀Men blir blankere i silikonformer.
Serverer du den med eller uten vaniljesaus ?
Jeg måtte ha vaniljesaus til, elsker vaniljesaus😊