Jegergryte med reinskav

Categories FirstPrice produkter, Gryter, Middag, Oppskrifter, Vilt kjøtt

Jeg-er-gryte, hvilken gryte er du? Ja, dette er en nydelig jegergryte. Her bruker jeg reinskav, men du kan bruke skav av hvilket dyr du ønsker. Både elg, hjort og rådyr er godt i denne gryten. Har du tilgang på annen sopp enn champignon, så passer det også perfekt her. Jeg bruker champignon og litt tørket traktkantarell i dag.

Jeg serverer denne gryten med kokte poteter, rosenkål og tyttebærsyltetøy.

Du trenger

(til 3 personer)

400 gram reinskav

75 gram valgfri sopp

1 løk

3-4 knuste einerbær

2.5 dl kraft (helst viltkraft, men kan bruke grønnsaksbuljong som jeg gjør her)

13 gram med brunost (1 skive fra ferdig skivet pakke)

0.5 beger Creme fraîche (1.5 dl)

1 ss hvetemel

0.5 dl vann

0.5 ts kvernet salt Salt eller etter smak

0.5 ts kvernet Pepper eller etter smak

2 ss smør til steking

Slik gjør du

Smelt smør i en varm stekepanne. Brun reinskav fort på sterk varme. Ha det over i en gryte.

Stek løk og sopp i samme pannen, og ha det over i gryta.

Tilsett kraft, salt, pepper og einebær i gryta. La det småkoke i 10 minutter.

Rist ut hvetemel og vann i et glass med lokk. Ha det i gryten under omrøring. La gryten koke videre ca. 10 minutter.

Bland inn Crème Fraîche og revet brunost. Smak til om du trenger mer krydder.Ha i sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge.

 

 Hele tyttebær i gryta på slutten, er også godt. Dryss gjerne over litt frisk persille ved servering.

 

7 kommentarer

7 thoughts on “Jegergryte med reinskav

  1. jeg lan anbefale hvalkjøttdeig i jægergryte ! Stadig på tilbud til 19.90 for 400 gr her på østlandet på Holdbart i allefall.Konsistensen på kjøttet er perfekt. Jeg pleier marinere litt i chilly og hvitløk, bare for litt mer smak, men ellers kan d brukes som skav 💗💗💗

  2. Å, lenge siden det ble servert her i heimen. Laget ofte dette når vi var 6 pers. rundt bordet. Billig og mettende rett. Varierte med poteter og rosenkål, eller kokt ris. Ungdommene elsket dette. Men denne gryten ble også et mobbeobjekt for meg. Bommet stort, fort og galt grep jeg glasset med hel pepper i stedet for einerbær. Hot!!. Etter dette ble glasset med hel pepper forvist til bakre rad på øverste krydderhylle.

  3. denne var veldig fristende Tom har lagra den. må kjøpe reinskav først, dag ble fersk suppe. men gryta di skal jeg lage, her kan en både ha hjemmelaget potetstappe og ris til, gleder meg allerede rosen kål er super godt, skjønner ikke hvordan du har tid til alt du gjør om dagen, 😀👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *