Focaccia er et saftig, italiensk brød typisk med flaksalt og rosmarin på toppen. Server som tilbehør til suppe eller pasta, koldtbord, spekemat eller tapas. Her har jeg lagd en liten julevariant. Om du dobler denne oppskriften, kan du lage den i en langpanne.

Brøddeig

500 gram hvetemel, gjerne tipo 00

1/2 pose tørrgjær

0.5 ss salt

3 dl vann lunkent

0.5 dl olivenolje

Topping

0.5 dl olivenolje

flaksalt

frisk rosmarin hakket eller tørket

Slik gjør du:

Bland hvetemel, gjær og salt. Bruk gjerne det italienske pizzamelet Tipo 00.

Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt deigen i 10 minutter til den er smidig.

La heve i ca 30-40 minutter.

Kna deigen litt på benken og del opp i like emner. Du burde ha 17 eller 23 emner.

Rull til små boller som du plasserer på et stekebrett med bakepapir. Begynn øverst med 1 bolle, 2 på neste rad osv til du har et lite juletre.

Hell over god olivenolje og press masse hull i deigen med fingrene. Dryss over havsalt og rosmarin.

Her kan du også pynte litt med rødløk, vårløk, mais, tomater og oliven om du ønsker.

La etterheve ca. 20 minutter

Stek brødet midt i ovnen på 225 grader i ca. 16-17 minutter. 25 om du lager dobbel i langpanne.

Avkjøl på rist

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *