En taquito er en meksikansk rett der små
maistortillas fylles med kylling og ost før de rulles sammen til en stram pølse. Her fyller vi også inn litt andre ting. Maislefser må varmes litt i panna, før du kan rulle de sammen. Om du ikke gjør det, faller de fra hverandre. Bare noen sekunder på hver side, i en tørr panne.

Du trenger

(til 4 personer)

Salat til fire personer

16 maislefser

Salsasaus

1 liten grillet kylling

1 boks kidneybønner

1 løk

1 boks mais

0.5 stk chili

1 vårløk

150 gram cheddar

1-2 ss spisskummen

1 ts salt

0.5 ts pepper

Hvitløksdressing:

0,5 boks lettrømme

2 båter hvitløk

0,5 ts salt

Slik gjør du

Bland sammen dressingen først. Så får den stå litt imens du lager resten.

Plukk fra hverandre kyllingen. Skal ikke være så store bitene.

Kutt opp løk, chili og vårløk i små biter

Skyll kidneybønner og hell ut krafta på maisen.

Bland kylling, grønnsaker, krydder og ost i en bolle.

Varm maislefsene i en tørr stekepanne.

Sett ovnen på 200 grader.
Legg en maistortilla flatt og ha på litt av kyllingblandingen. Rull forsiktig sammen, ikke for stramt, da sprekker tortillaen opp, men ikke for løst, da faller fyllet bare ut.
Legg med skjøten ned på et stekebrett med bakepapir.

Pensle med litt Raps/solsikkeolje og sett inn i ovnen.

Stek i ca 10 min, men følg godt med så de ikke blir veldig brent i kantene.

Da er det bare å servere

3 kommentarer

3 thoughts on “Kylling Taquitos

    1. Jeg spiste 3, men fruen og ungdommen spiste 2. Så varier litt etter hvor storspist man er😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *