En enkel og kjempegod kyllinggryte. Dette er ikke en balivariant. Jeg har ikke kokosmelk, epler eller ananas i denne.

Serverer med stekte poteter og salat. Du kan selvfølgelig bruke ris i stede for

Du trenger

(til 4 personer)

600 gram kyllingfilet

1 paprika

1 løk

100 gram champignon

1 dl fløte

12 småtomater

2 dl kyllingkraft (vann og buljong)

1 ts paprikakrydder

0.5!ts chiliflakes (mer om du ønsker)

1 ts karri

Salt etter smak

Pepper etter smak

Frisk persille til topping

Ev. Maizena og vann til jevning

Olje til steking

Slik gjør du

Kutt kyllingfilet i strimler. Brun de raskt i en panne med olje eller smør. Ta det i to omganger. Ha de over i en gryte

Kutt opp alle grønnsakene og fres de noen minutter i samme panne. Ha de over i gryten også.

Fyll på med kraft, fløte og karri, paprikakrydder og chili. La småkoke i 10 minutter.

Om gryten er for tynn. Så jevner du med litt maizena og vann. Jeg brukte 1 ss maizena og 0.5 dl vann.

Smak til med salt og pepper.

Dryss over litt frisk persille og småtomater delt i to før servering

5 kommentarer

5 thoughts on “Kyllinggryte

  1. Min mann døde fra meg i juli i år, og å lage middag har jeg ikke hatt noe særlig lyst til. Men begynte å se litt på dine oppskrifter, og har prøvd noen. Med godt resultat. Enkle og gode oppskrifter. Nå har jeg bestilt kokeboka di. Gleder meg til den kommer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *