Kyllingnuggets med stekte poteter og maispuré

Categories Kylling, Middag, Oppskrifter

Reklame | Bakeren og kokken

Dette er enkle nuggets man lager fort hjemme selv. Er kyllingbiter av filet som man panerer og steker i olje. Litt krydder og parmesan i paneringen er kjempegodt. Her serverer jeg nuggets med stekte poteter, maispuré og litt salat. Jeg lager ikke noe saus til denne middagen, men bruker litt sweet chilisaus.

Du trenger

(til 4 personer)

2 store kyllingfilet eller 3 små

2-3 dl brødrasp

2 egg

10-15 gram parmesan

0.5 ts paprikakrydder

0.25 ts salt

0.25 ts pepper

Rapsolje til steking

Stekte poteter

8-10 poteter (små)

0.5 dl olje

Litt salt

Litt pepper

Litt paprikakrydder

Maispuré

2 små bokser mais

0.3 dl fløte

1 fedd hvitløk

Salt

Pepper

Slik gjør du

Kutt først poteten i båter og ha de i en ildfast form. Bland med olje og litt krydder. Stekes i ovn på 200 grader i ca. 30-35 minutter

Kyllingfilet kutter du først i strimler, så i mindre biter

Ha griljermel/brødrasp i en bolle/dyp tallerken. Tilsett krydder og ost. I en annen bolle/tallerken visper du egg.

Dypp kyllingbitene først i egg, så i panering

Varm opp godt med olje i en stekepanne. Sånn ca. 0.5 cm olje

Stek/friter nuggets på begge sider til de er gylne og sprø. Dette tar noen minutter.

La de renne av seg på et kjøkkenpapir

Ha mais, hvitløk og fløte i en kasserolle og kok opp. La småkoke 2 minutter. Kjør blandingen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper

 

Da er det bare å servere

 

Når man lager slik mat, så er en kokkepinsett/grillpinsett god og ha. Noe alle burde ha på sitt kjøkken. Bakeren og kokken har flere varianter. Jeg anbefaler denne

HER

2 kommentarer

2 thoughts on “Kyllingnuggets med stekte poteter og maispuré

  1. jeg kjøpte kylling file for en stund siden, mener det var oppskrift du har lagt ut før, men denne oppskriften høres veldig smakfull ut,så denne skal jeg prøve, hadde kylling i går og rester av suppe idag og imorgen blir det stekte nakkekotletter etter din oppskrift👍😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *