Reklame | Bakeren og kokken
Dette er enkle nuggets man lager fort hjemme selv. Er kyllingbiter av filet som man panerer og steker i olje. Litt krydder og parmesan i paneringen er kjempegodt. Her serverer jeg nuggets med stekte poteter, maispuré og litt salat. Jeg lager ikke noe saus til denne middagen, men bruker litt sweet chilisaus.
Du trenger
(til 4 personer)
2 store kyllingfilet eller 3 små
2-3 dl brødrasp
2 egg
10-15 gram parmesan
0.5 ts paprikakrydder
0.25 ts salt
0.25 ts pepper
Rapsolje til steking
Stekte poteter
8-10 poteter (små)
0.5 dl olje
Litt salt
Litt pepper
Litt paprikakrydder
Maispuré
2 små bokser mais
0.3 dl fløte
1 fedd hvitløk
Salt
Pepper
Slik gjør du
Kutt først poteten i båter og ha de i en ildfast form. Bland med olje og litt krydder. Stekes i ovn på 200 grader i ca. 30-35 minutter
Kyllingfilet kutter du først i strimler, så i mindre biter
Ha griljermel/brødrasp i en bolle/dyp tallerken. Tilsett krydder og ost. I en annen bolle/tallerken visper du egg.
Dypp kyllingbitene først i egg, så i panering
Varm opp godt med olje i en stekepanne. Sånn ca. 0.5 cm olje
Stek/friter nuggets på begge sider til de er gylne og sprø. Dette tar noen minutter.
La de renne av seg på et kjøkkenpapir
Ha mais, hvitløk og fløte i en kasserolle og kok opp. La småkoke 2 minutter. Kjør blandingen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper
Da er det bare å servere
Når man lager slik mat, så er en kokkepinsett/grillpinsett god og ha. Noe alle burde ha på sitt kjøkken. Bakeren og kokken har flere varianter. Jeg anbefaler denne
jeg kjøpte kylling file for en stund siden, mener det var oppskrift du har lagt ut før, men denne oppskriften høres veldig smakfull ut,så denne skal jeg prøve, hadde kylling i går og rester av suppe idag og imorgen blir det stekte nakkekotletter etter din oppskrift👍😀
Masse godt🥰