Lettsalta torsk med gulrotstuing og bacon

Categories FirstPrice produkter, Fisk, Middagstilbehør, Oppskrifter

Lettsalta torsk er helt i toppsjiktet av mine favoritter. Her fant jeg to pakker lettsalta torsk på halvpris. Da klarer jeg jo ikke å gå forbi. Men lettsalta torsk er akkurat det, lettsalta. Derfor bruker jeg også godt med grovsalt i kokevannet. For noen er lettsalta nok, så det er en smakssak. Her serverer jeg med gulrotstuing, stekt bacon og kokt potet.

Du trenger

(til 4 personer)

ca. 800 gram Lettsalta torsk

4 gulrot

200 gram bacon

2.5 ss hvetemel

2 ss smør eller margarin

4 dl melk

Malt muskat

Salt

Pepper

Poteter til 4 personer

Slik gjør du

Sett først poteter til kok

Skrell og kutt gulrot i mindre biter. Kok de møre i lettsalta vann. Sil av. Noe av vannet kan du bruke i hvitsausen om du ønsker.

Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel. Spe med melk (helst varm) imens du rører godt. La koke i 5-6 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat.

Så kan du tilsette de kokte gulrøttene.

Fyll en kasserolle med vann. Vil du ha i mer salt, gjør du det. Kok opp vannet

Legg torsken i vannet og trekk kasserollen vekk fra plata. La fisken trekke i 4-6 minutter. Kommer litt an på tykkelse. På disse pakkene står det 10 minutter, noe som er helt vilt.

Imens steker du bacon i en panne med litt smør/margarin.

Legg fisken på serveringsfat.

Strø over bacon (og stekefett om du vil) og urter som for eksempel gressløk, persille eller dill.

Server lettsalta torsk med bacon, gulrotstuing og kokte poteter.

1 kommentar

1 thought on “Lettsalta torsk med gulrotstuing og bacon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *