Lettsalta torsk med gulrotstuing og bacon
Categories FirstPrice produkter, Fisk, Middagstilbehør, OppskrifterLettsalta torsk er helt i toppsjiktet av mine favoritter. Her fant jeg to pakker lettsalta torsk på halvpris. Da klarer jeg jo ikke å gå forbi. Men lettsalta torsk er akkurat det, lettsalta. Derfor bruker jeg også godt med grovsalt i kokevannet. For noen er lettsalta nok, så det er en smakssak. Her serverer jeg med gulrotstuing, stekt bacon og kokt potet.
Du trenger
(til 4 personer)
ca. 800 gram Lettsalta torsk
4 gulrot
200 gram bacon
2.5 ss hvetemel
2 ss smør eller margarin
4 dl melk
Malt muskat
Salt
Pepper
Poteter til 4 personer
Slik gjør du
Sett først poteter til kok
Skrell og kutt gulrot i mindre biter. Kok de møre i lettsalta vann. Sil av. Noe av vannet kan du bruke i hvitsausen om du ønsker.
Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel. Spe med melk (helst varm) imens du rører godt. La koke i 5-6 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat.
Så kan du tilsette de kokte gulrøttene.
Fyll en kasserolle med vann. Vil du ha i mer salt, gjør du det. Kok opp vannet
Legg torsken i vannet og trekk kasserollen vekk fra plata. La fisken trekke i 4-6 minutter. Kommer litt an på tykkelse. På disse pakkene står det 10 minutter, noe som er helt vilt.
Imens steker du bacon i en panne med litt smør/margarin.
Legg fisken på serveringsfat.
Strø over bacon (og stekefett om du vil) og urter som for eksempel gressløk, persille eller dill.
Server lettsalta torsk med bacon, gulrotstuing og kokte poteter.
Dette blir en kjempegod middag i morgen. Takk for tipset.