Maisstuing eller maispuré er typisk amerikansk tilbehør og smaker perfekt til grillmat eller biff. Kremet mais lager du enkelt ved å koke maiskorn med fløte, smør og krydder før blandingen til slutt moses raskt med en stavmikser til en kremet maisstuing. Jeg bruker litt ekstra hvitløk i. Og er også godt med litt chili.

Ingredienser

(2 personer)

1 stykker maiskolbe, kokte. evt. 1 stor boks maiskorn

1 fedd hvitløk

1 ss smør

ca. 0.3 dl fløte, eller matfløte

salt

pepper, kvernet

Slik gjør du

Skjær maiskornene av kolben eller bruk mais fra boks.
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett finhakket hvitløk. Fres hvitløken et lite øyeblikk uten at den får farge. Den blir ennå bedre om du også tilsetter en finkuttet halv chili
Tilsett mais og varm alt godt sammen.
Hell i fløten og la alt få et skikkelig oppkok.
Kjør maisen raskt med en stavmikser slik at omtrent halvparten blir most. Smak til med salt og pepper.
Da er det bare å servere
3 kommentarer

3 thoughts on “Maisstuing/maispuré

  1. fantastisk ide jeg tror ogsåbjeg vil prøve det til både stekt flesk koteletter og grillskiver, super oppskrift, tror denne dette tilbehøret kan brukes til det meste😀👍 tusen takk Tom, god ide 😀💙

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *