Potetroser er et vakkert og smakfullt tilbehør til både kjøtt og fisk. Kan faktisk servere de slik de er som en tapasrett også. Selve rosene består kun av to ingredienser, pluss litt olje og krydder som de fleste har stående hjemme. (parmesan om ønskelig)Jeg har lagd 5 roser her. Det er for at vi var bare to som spiste middag. Tenkt deg om du fyller en hel form med slike, så vakkert når du setter de fram på bordet.
Du trenger:
- Småpoteter/amandine
- Bacon
- Nøytral olje
- Parmesan (valgfritt)
- salt
- pepper
Slik gjør du:
Bruk en mandolin til å kutte opp potetene i tynne skiver, tynnest mulig.
Legg utover baconskiver og legg skivene med potet slik du ser jeg gjør på bilde.
Rull så sammen bacon og potetene, ganske stramt. De skal forme en rose. Ligner de ikke, start på nytt.
Plasser rosene i en ildfastform. La de stå tett slik at de støtter hverandre. Jeg lagde ikke en hel form da vi som sagt bare var to personer.
Hel over litt olje, krydre med salt og pepper, ev. parmesan
Stek potetene på 220 grader i ca. 15-20 minutter. Litt brent i tuppene gir en kul effekt, så ikke vær redd for det.
Da er det bare å servere