Personlig syns jeg det smakte mye bedre når man laget gelé av disse julebrussaftene, enn å drikke de. Alle tre typene med saft ble veldig god som gelé. Og er jo ingen hokus pokus å lage litt gelé.
Alt du trenger er gelatinplater og selvfølgelig julebrussaften, om du får tak i den da. Etterspørselen er nok ikke like stor nå lengre, så det går vel greit i år.
Her har jeg laget i tre 0.5 liter norgesglass. Da har jeg altså brukt 1 dl saft og 4 dl vann per gele. Til 0.5 liter trenger du 6 gelatinplater. La platene bløtes opp i vann 6-7 minutter imens du koker opp saften.
Klem vannet godt ut av gelatinplatene før du tilsetter de i saften. Rør til gelatin er oppløst, går ganske så fort. Hell over på ønskede glass, form eller bolle. La avkjøle litt på benken før du setter de i kjøleskapet. Vis du setter de veldig varm inn, vil du øke temperaturen i kjøleskapet. Og det er ikke bra for andre kjølevarer.
Disse hadde jeg stående 6 timer i kjøleskapet.
Server med deilig vaniljesaus!
jeg lager gele til de voksene blander inn litt vodka, eller det en liker, er ikke mange en orker blir fort lei,men smaker godt med de første🤣🤣🤣
Ja, har gjort det på nyttårsaften😂