Dette er bare helt sykt gode kaker. Her må man ha viljestyrke, (eller vaniljestyrke) om du ikke har det. Ja, da tømmer du en kakeboks på 1-2-3. Disse er en favoritt her i huset. Det er kokkefruen som står for den tyske julebaksten her i huset. Her får du denne fantastiske oppskriften.
Du trenger:
300 gram hvetemel
100 gram malte (skoldet) mandler
100 gram melis
0.5 vaniljestang
1 pris/klype salt
200 gram kaldt smør (rett fra kjøleskap)
1 eggeplomme
Melis miks:
120 gram melis
1 pk bourbon – van. sukker (Du kan brukte 1 vaniljestang (frøene) og en ts vaniljesukker istedenfor)
Slik gjør du det:
Skold først mandler. La de bli kalde og mal de opp.
Bland mel, mandler og melis. Skrap ut vaniljefrøene. Ha de i sammen med salt, smør og eggeplommen i melblandingen. Bland alt godt sammen.
La hvile kaldt i minst en time.
Del deigen i fire, så tar du ut en del om gangen fra kjøleskapet. Den må være kald når du ruller de ut.
Rull kuler på størrelse med valnøtt ca. Rull ut til små pølser. Form de som små horn som du ser på bildene. Legges på bakepapir på en stekeplate.
Stekes ca. 8 minutter på 180 grader (varmluft 160)
Bland melisblanding. Husk å blande veldig godt om du bruker vaniljefrø.
Når kakene er stekt skal de vendes med en gang i blandingen. Lar de ligge litt, og så vende de både en og to ganger til. Så er man sikker på at de har fått nok melis.
Avkjøles på rist før du har de i kakeboks.
De burde ikke ligge inntil hverandre og de må bli helt kalde før du legger de i boksen. Bruk bakepapir imellom lagene. Om ikke klistrer de seg i hverandre.
Jeg bakte Vanillekipferl tidligere denne uken. Men jeg tok «latmannsversjonen» med ferdigkjøpt deig. Jeg bor i Sveits, og her er dette en populær julekake.
Et tips: ikke bøy dem så mye at de har form som hestesko. De skal være «slakke» i svingen 😉, og endene skal rulles tynnere.
Takk for en flott blogg! Gøy å følge dere.
God jul!
Hu lagde de slakkere først, så kom jeg å pirket🤣Så min feil🤫Ja, de er nydelige😃
ser nydelig ut
Blir de “tørre” som kjeks, eller myke? Holder de seg til jul (hvis de ikke spises opp raskt 😅) i kakeboks?
De er litt sprø og litt mye😊Er nok litt tidlig enda om du vil ha de til jul.
Går det greit å bruke mandelmel?
Prøvd å lage disse glutenfritt? I så fall hvilket mel type 😊
Har dessverre ikke prøvd de glutenfri, må kanskje gjøre det før jul.