Har du masse beter og ikke vet hva du skal bruke de til? Prøve betechips da vel, spis de med dipp eller bruk de som tilbehør til middagen. Bruk de krydder du ønsker for å sette smak.

Du trenger

Beter

olje

Krydder

Slik gjør du

Ovn temp 160° – varmluft

Vask og skrubb betene. Jeg bryr meg ikke om å skrellene betene, er det noen virkelig stygge flekker kan de skjæres eller skrelles bort.

Skjær betene i tynne skiver. Dette gjøres best med en mandolin. Alternativt er det bare å ta kniven fatt og skjære de så tynne du bare kan.

Legg betene i ett lag på bakebrett dekket med bakepapir.

Ha litt olje i en skål og pensle betene. Pass på å ikke ha for mye olje på de. Får de for mye olje på seg blir de ikke sprø. Strø krydder over. Jeg har brukt godt med urtesalt og pepper.

Sett brettene i ovnen. Det vil ta 20-30 minutter til betechipsene er ferdige. Det utvikles mye damp under stekingen, åpne gjerne ovnsdørene inn i mellom for å slippe det ut. De vil bli ennå sprøere når du har tatt de ut av ovnen.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *