Da er det tid for en ny tacovariant igjen. Denne gangen lager jeg tacoboller som jeg panerer og steker. Servert med en deilig eplesalsa. Her bruker jeg kjøttdeig med 50% grønnsaker fra FirstPrice.
Om du lager ditt eget tacokrydder, så blir smaken så mye bedre. Oppskrift på krydder finner du her i linken:https://tomsmatprat.blogg.no/hjemmelaget-tacokrydder.html
Du trenger:
(Til 8 personer)
Taco
2 kjøttdeig
4 ss tacokrydder eller 2 poser ferdig taco krydder
Tortilla chips
2 egg
Olje til steking
Eplesalsa
2 epler
Saften av en halv lime
1 liten løk
1 fedd hvitløk
0.5 dl hakket basilikum
1 liten rød chili eller en halv stor
10 delte småtomater
2 ss gressløk
salt
Tilbehør
Tacoskjell og båter
Salat
Rømme
Mais
Tacosaus (valgfritt)
Slik gjør du:
Bland inn tacokrydder i kjøttdeigen. Bland det godt sammen.
Form små boller av kjøttblandingen
Knus opp tortillachips. Hvor fint du vil ha det, velger du selv.
Visp sammen egg i en bolle og ha tortillarasp i en annen bolle.
Vend tacoboller først i egg, så i tortillarasp.
Tacobollene stekes i en panne med masse olje. Oljen burde være rundt 1 cm dyp. Vend bollene et par ganger. Det tok ca. 5-6 minutter før de var sprø på alle sider og gjennomstekt.
Eplesalsa:
Skjær eplene i små terninger. Ha de i en bolle.
Press limesaft over med det samme. Da unngår du at epleterningene blir brune.
Finhakk løk og hvitløk. Ha de i bollen.
Del chili i to på langs. Skrap ut frøene. Finhakk chilien. Ha det i bollen.
Del opp tomat i to eller fire og ha det i bollen.
Finhakk basilikumblader og ha det i bollen.
Bland forsiktig.
Smak til om den trenger litt salt
Da er det bare å servere med tilbehøret nevnt over, eller bruk tilbehør du ønsker selv.
Så spennende 😍 Jeg er ikke særlig glad i tacokrydderet man får kjøpt, men din oppskrift på krydder er kanskje bedre?
Jeg syns det er mye bedre ja😃Så kan du jo bruke litt mindre av noe, og mer av annet om du ønsker☺️
Kan ein steike dei i steikeovnen for mindre feitt?
Det går fint😀