Pannekaker kan man både ha til lunsj, som dessert eller middag. Til middag serveres gjerne pannekaker med ertesuppe eller tomatsuppe. Disse pannekakene er nydelige. Du kan gjerne bytte halvparten av hvetemelet med sammalt hvete. Pannekaker er også godt med stekt bacon i. Når pannekakene ikke skal være til middag, liker jeg noen mandeldråper i.

Her serveres jeg pannekakene med blåbær, sukker og lønnesirup.

Du trenger

(Holder til 9-10 pannekaker)

3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvete fin.

0,5 ts salt

5 dl melk

4 stk. egg

1 ss smør eller margarin

Mandeldråper (valgfritt)

smør/margarin til steking

Slik gjør du

Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken. Visp sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. Tilsett litt smeltet smør. Ev. mandeldråper

La pannekakerøren svelle i ca. ½ time. Ikke spar på eggene i en pannekakerøre. Eggende binder røren, slik at du kan bruke mindre mel. Da blir det tynne og fine pannekaker.

Vil du ha ertesuppe til pannekakene. Så finner du oppskrifter Her og her

3 kommentarer

3 thoughts on “Pannekaker

  1. Jeg ser at du lager pannekaker uten sukker, akkurat som jeg har laget dem i alle år. Men jeg anbefaler å prøve å bytte ut ca 1 dl av melken med farris. De blir luftigere og får den lekre “blondekanten”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *