Pannekaker kan man både ha til lunsj, som dessert eller middag. Til middag serveres gjerne pannekaker med ertesuppe eller tomatsuppe. Disse pannekakene er nydelige. Du kan gjerne bytte halvparten av hvetemelet med sammalt hvete. Pannekaker er også godt med stekt bacon i. Når pannekakene ikke skal være til middag, liker jeg noen mandeldråper i.
Her serveres jeg pannekakene med blåbær, sukker og lønnesirup.
Du trenger
(Holder til 9-10 pannekaker)
3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvete fin.
0,5 ts salt
5 dl melk
4 stk. egg
1 ss smør eller margarin
Mandeldråper (valgfritt)
smør/margarin til steking
Slik gjør du
Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken. Visp sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. Tilsett litt smeltet smør. Ev. mandeldråper
La pannekakerøren svelle i ca. ½ time. Ikke spar på eggene i en pannekakerøre. Eggende binder røren, slik at du kan bruke mindre mel. Da blir det tynne og fine pannekaker.
Vil du ha ertesuppe til pannekakene. Så finner du oppskrifter Her og her
3 kommentarer
Prøv med blåbær suppe og sprøstekt bacon som tilbehør
fest måltid
Jeg ser at du lager pannekaker uten sukker, akkurat som jeg har laget dem i alle år. Men jeg anbefaler å prøve å bytte ut ca 1 dl av melken med farris. De blir luftigere og får den lekre “blondekanten”.
Det skal jeg prøve😀