Reklame | Bakeren og kokken
Ribbe går helt fint å steke i en airfryer. Hvor stort ribbestykke du får plass til, varierer jo etter hvor stor airfryer du har. Her bruker jeg en som rommer 5.5 liter. Du finner link til airfryer nederst i innlegget. Hvilket tilbehør du ønsker til ribben, det bestemmer du selv. Jeg gikk ikke for fullt juletilbehør her.
Ribbestykket jeg fikk plass til her, var en tynnribbe på 1.8 kg. Holdt fint til 4 personer.
Du trenger
Ribbe
Grov Salt
Grovkvernet Pepper
1-2 dl vann
Slik gjør du
Først må du finne ut hvor stort ribbestykke du får plass til i din airfryer
Finn fram en ildfastform og strø grovsalt i bunnen. Om din ribbe ikke er rutet opp på forhånd, så må du gjøre det. Om du bruker ferdig krydret ribbe, så hopper du over saltingen.
Gni ribben med svoren ned i saltet. Kvern over godt med pepper. Har over folie og sett i kjøleskapet. Her kan den stå fra 1-3 dager. Salt er nøkkelen til skikkelig sprø svor. Saltet bryter ned bindevevet i skinnet.
Når du tar fram ribben igjen etter ønsket tid, så skyller du av saltet under rennende kaldt vann.
Form en liten ball av alu.folie. Legg den i midten av airfryeren, eller på ene siden. Plasser så ribben oppå folien. Det er viktig at man får en helling for at fettet skal kunne renne av under steking. Dette er viktig for at svoren skal bli sprø.
Hell litt vann i bunnen av formen. Da får du også litt kraft som kan brukes til saus. Og ribben får litt fuktighet.
Stek ribben i 45 minutter på 175 grader.
Skru så opp til 200 grader og stek i 15 minutter til. Tiden kan variere litt etter hvilken ribbe du bruker, og tykkelsen.
La ribben hvile 30 minutter før du kutter i den
Da er det bare å servere
Konklusjon
Alt av svor ble sprø. Kjøttet ble saftig og godt. Det var en bit i midten som var bittelitt seigt. Så alt i alt var det vellykket.
Denne stilige airfryeren fra Bakeren og kokken, kan du kjøpe HER
Med NOD Airfryer XL kan du frityrsteke, riste, bake eller grille favorittrettene dine – enkelt, utrolig smakefult og mye sunnere enn å frityrsteke på tradisjonell vis. Airfryeren bruker nemlig varmluft til å tilberede maten, slik at du kan lage mat helt uten olje.
Airfryeren har en kapasitet på 5,5 liter, slik at du kan tilberede mye mat samtidig. På den digitale berøringsskjermen kan du velge mellom åtte forhåndsinnstilte programmer for ulike typer mat. Selvfølgelig kan du også velge tid og temperatur manuelt.
Takket være den non-stick-belagte kurven med opphøyet rist i bunnen, er NOD Airfryer veldig enkel å rengjøre. Både kurven og ristene kan vaskes i oppvaskmaskin, men håndvask anbefales fordi det er mer skånsomt mot non-stick-belegget.
Har bestilt AF’n så det her skal prøves
Virker veldig bra da😊Skal teste koteletter i morgen😊
ser nydelig ut. Gleder meg til jul. Takk
Hei.Tar du bort beina på ribba før du har den i airfryeren?
Nei, jeg gjorde ikke det😊Du kan om du vil da.
Ok.Da prøver jeg med beina på.Tusen takk.🙂