Reklame | Bakeren og kokken

Ribbe går helt fint å steke i en airfryer. Hvor stort ribbestykke du får plass til, varierer jo etter hvor stor airfryer du har. Her bruker jeg en som rommer 5.5 liter. Du finner link til airfryer nederst i innlegget. Hvilket tilbehør du ønsker til ribben, det bestemmer du selv. Jeg gikk ikke for fullt juletilbehør her.

Ribbestykket jeg fikk plass til her, var en tynnribbe på 1.8 kg. Holdt fint til 4 personer.

Du trenger

Ribbe

Grov Salt

Grovkvernet Pepper

1-2 dl vann

Slik gjør du

Først må du finne ut hvor stort ribbestykke du får plass til i din airfryer

Finn fram en ildfastform og strø grovsalt i bunnen. Om din ribbe ikke er rutet opp på forhånd, så må du gjøre det. Om du bruker ferdig krydret ribbe, så hopper du over saltingen.

Gni ribben med svoren ned i saltet. Kvern over godt med pepper. Har over folie og sett i kjøleskapet. Her kan den stå fra 1-3 dager. Salt er nøkkelen til skikkelig sprø svor. Saltet bryter ned bindevevet i skinnet.

Når du tar fram ribben igjen etter ønsket tid, så skyller du av saltet under rennende kaldt vann.

Form en liten ball av alu.folie. Legg den i midten av airfryeren, eller på ene siden. Plasser så ribben oppå folien. Det er viktig at man får en helling for at fettet skal kunne renne av under steking. Dette er viktig for at svoren skal bli sprø.

Hell litt vann i bunnen av formen. Da får du også litt kraft som kan brukes til saus. Og ribben får litt fuktighet.

Stek ribben i 45 minutter på 175 grader.

Skru så opp til 200 grader og stek i 15 minutter til. Tiden kan variere litt etter hvilken ribbe du bruker, og tykkelsen.

La ribben hvile 30 minutter før du kutter i den

Da er det bare å servere

Konklusjon

Alt av svor ble sprø. Kjøttet ble saftig og godt. Det var en bit i midten som var bittelitt seigt. Så alt i alt var det vellykket.

Denne stilige airfryeren fra Bakeren og kokken, kan du kjøpe HER

Med NOD Airfryer XL kan du frityrsteke, riste, bake eller grille favorittrettene dine – enkelt, utrolig smakefult og mye sunnere enn å frityrsteke på tradisjonell vis. Airfryeren bruker nemlig varmluft til å tilberede maten, slik at du kan lage mat helt uten olje.

Airfryeren har en kapasitet på 5,5 liter, slik at du kan tilberede mye mat samtidig. På den digitale berøringsskjermen kan du velge mellom åtte forhåndsinnstilte programmer for ulike typer mat. Selvfølgelig kan du også velge tid og temperatur manuelt.

Takket være den non-stick-belagte kurven med opphøyet rist i bunnen, er NOD Airfryer veldig enkel å rengjøre. Både kurven og ristene kan vaskes i oppvaskmaskin, men håndvask anbefales fordi det er mer skånsomt mot non-stick-belegget.

11 kommentarer

11 thoughts on “Ribbe i airfryer

      1. ok. jeg har akkurat kjøpt denne airfryar’n og lurte på om det finnes oppskrifter og beskrivelser på om når f.esk rista i bunn å slik skal brukes?

        1. Jeg har alltid risten i bunn. Og det meste kan lages rett på den. Skal du steke kaker eller annet bakverk, så får man kjøpt egne former til dette. Silikonformer er ofte brukt da. Jeg steker både kjøtt og fisk rett på formen. Det er mange airfryer grupper på Facebook. Der finner du masse tips og oppskrifter😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *