Har du rester av risgrøt kan du lage kjempegode lapper til kveldsmat, dessert, lunsj eller matpakken, kun ved å tilsette noen få ingredienser. Raskt, enkelt og helt nydelig! Her har jeg puttet i litt klementin og klemmer over til sjokoladesaus før servering. Så i dag blir disse dessert.
Ingredienser 8 lapper
3 dl ferdig risgrøt (kan også bruke havregrøt)
1 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
2 stk egg
0,5 ts kanel
1 klementin
Skall av klementin
smør til steking
Sjokoladesaus
Slik gjør du:
Bland risgrøt, hvetemel, vaniljesukker, egg og kanel godt sammen.
Raspe av skallet til en klementin. Ta vare på det. Kutt så opp klementin i mindre biter. Vend det inn i røren.
Stek små lapper av røren i en stekepanne med smør på medium varme, til de er gylne på begge sider.
Server med sjokoladesaus og klementin skall. Er også god med bare sukker på.
1 kommentar
lenge siden jeg lagde rislapper, men disse må jeg se om jeg lager neste gang vi har grøt, høres veldig gode ut