Rislapper med klementin og sjokoladesaus

Categories Baking, Dessert, Grøt, Oppskrifter

Har du rester av risgrøt kan du lage kjempegode lapper til kveldsmat, dessert, lunsj eller matpakken, kun ved å tilsette noen få ingredienser. Raskt, enkelt og helt nydelig! Her har jeg puttet i litt klementin og klemmer over til sjokoladesaus før servering. Så i dag blir disse dessert.

Ingredienser 8 lapper

3 dl ferdig risgrøt (kan også bruke havregrøt)

1 dl hvetemel

1 ss vaniljesukker

2 stk egg

0,5 ts kanel

1 klementin

Skall av klementin

smør til steking

Sjokoladesaus

Slik gjør du:

Bland risgrøt, hvetemel, vaniljesukker, egg og kanel godt sammen.

Raspe av skallet til en klementin. Ta vare på det. Kutt så opp klementin i mindre biter. Vend det inn i røren.
Stek små lapper av røren i en stekepanne med smør på medium varme, til de er gylne på begge sider.
Server med sjokoladesaus og klementin skall. Er også god med bare sukker på.
1 kommentar

1 thought on “Rislapper med klementin og sjokoladesaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *