Hvor-seller-i-salt tenker vel du da, lag det selv sier jeg.
Hjemmelaget sellerisalt er kjempegodt. Bruk på de områder du vanligvis vil bruke salt. Med selleriblader vil saltet bare bli enda bedre.
Du trenger
2 dl havsalt/flaksalt
4 dl selleriblader (litt pakket)
Slik gjør du
Selleribladene tar jeg av stilkene. Skyller de i en bolle med vann, og legger de på kjøkkenpapir. Da får de rent av seg litt. Er bladene veldig våt, vil saltet bli mer vått. Og lengre tørketid trenger det.
Ha selleriblader og salt i foodprocessor og kjør blandingen i 15-20 sekunder
Finn fram et stekebrett og fordel saltet utover
Du kan lufttørke det på benken i 1-2 døgn, eller du kan tørke det i stekeovn på 40-50 grader og varmluft.
Oppbevar saltet i en lufttett beholder
Vil du prøve andre typer salt? Da finner du noen i innlegget HER
4 kommentarer
hvorfor er ikke jeg så smart🙈🙈jeg vil også være så oppfinnsom som du tom😀👍
😂😂😂😂
Dette skal jeg garantert prøve 🙂
Hvis du tørker saltet i ovnen, vil da tørkeperioden fortsatt være 1-2 døgn?
Nei, tørker mye fortere i ovn. Ikke bruk bakepapir. Saltet etser det i stykker i ovn.