Et fargerikt og godt produkt du kan lage, er tyttebærsalt. Hvis du ønsker litt ekstra smak på tyttebærsaltet, kan du tilsette einerbær, rosmarin eller andre urter når du blander tyttebær og salt.
Du trenger
200 gram tyttebær
400 gram havsalt
Ev. Rosmarin eller einerbær
Slik gjør du
Ha salt, tyttebær og ev. urter i en foodprocessor. Kjør blandingen i ca. 20 sekunder
Finn fram et stekebrett med bakepapir og fordel blandingen utover. Blandingen er klissete og bløt etter at bær og salt er blandet.
Etter cirka 2-3 døgn i romtemperatur er tyttebærsaltet ferdig tørket, og da kan du kjøre det i foodprocessor en gang til. Du kan også tørke i ovn om du ønsker. Bruk varmluft og ca. 50 grader. Åpne døra en gang i timen. Dette tar noen timer, så du må avgjøre selv hvor økonomisk det er.
Så kan du ha saltet på et glass med lokk.
Saltet har lang holdbarhet. Oppbevares mørkt og svalt.
Har du lyst å prøve rødvinsalt? Da finner du oppskrift HER
Chilisalt er også veldig godt, oppskrift finner du HER
Basilikumsalt passer veldig godt til pastaretter. Oppskrift finner du HER
Bland flere typer urter i samme saltet. Da får du nydelig urtesalt. Bare se HER
Det må jeg prøve!!!
Kan man bruke fråsen tyttebær??
Ja da, må tørke lenge etterpå uansett😊
hva brukes tytebærsalt til?
Alt av kjøttretter du vil ha salt i/på