Et fargerikt og godt produkt du kan lage, er tyttebærsalt. Hvis du ønsker litt ekstra smak på tyttebærsaltet, kan du tilsette einerbær, rosmarin eller andre urter når du blander tyttebær og salt.

Du trenger

200 gram tyttebær

400 gram havsalt

Ev. Rosmarin eller einerbær

Slik gjør du

Ha salt, tyttebær og ev. urter i en foodprocessor. Kjør blandingen i ca. 20 sekunder

Finn fram et stekebrett med bakepapir og fordel blandingen utover. Blandingen er klissete og bløt etter at bær og salt er blandet.

Etter cirka 2-3 døgn i romtemperatur er tyttebærsaltet ferdig tørket, og da kan du kjøre det i foodprocessor en gang til. Du kan også tørke i ovn om du ønsker. Bruk varmluft og ca. 50 grader. Åpne døra en gang i timen. Dette tar noen timer, så du må avgjøre selv hvor økonomisk det er.

Så kan du ha saltet på et glass med lokk.

Saltet har lang holdbarhet. Oppbevares mørkt og svalt.

Har du lyst å prøve rødvinsalt? Da finner du oppskrift HER

Chilisalt er også veldig godt, oppskrift finner du HER

Basilikumsalt passer veldig godt til pastaretter. Oppskrift finner du HER

Bland flere typer urter i samme saltet. Da får du nydelig urtesalt. Bare se HER

5 kommentarer

5 thoughts on “Tyttebærsalt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *