Semulegrøt

Categories Grøt, Oppskrifter

Semulegrøt og semulepudding vekker barndomsminner hos mange. Det er jo en av de bedre grøter og puddinger man kan få syns jeg. I puddingen er det vanlig med mandelessens, men syns det er godt i grøten også. Her får du oppskrift på semulegrøt.

Du trenger (4 porsjoner)

  • 1.2 dl Semulegryn
  • 1 l melk
  • 2 ss smør/margarin
  • 1.5-2 ts sukker
  • 0.5 ts salt
  • 5-6 dråper mandelessens (valgfritt)

Slik gjør du:

  1. Smelt halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele, ha i melk og kok opp.
  2. Visp grynene i og la grøten småkoke i 10 minutter, rør ofte så den ikke svir seg.
  3. Ha i salt, sukker og resten av smøret.
  4. Server med sukker, kanel og litt syltetøy

Siden jeg har lagd grøten her, så kan dere også få oppskriften til semulepudding i samme slangen.

Du trenger (4 porsjoner)

  • 1 l melk
  • 90 g semulegryn
  • 30 g sukker
  • 2 ss margarin eller smør
  • 5-6 dråper mandelessens

Slik gjør du:

  1. Kok opp melken. Ha i semulegrynene og rør til det koker.
  2. La det koke under lokk i 15-20 minutter. Rør av og til.
  3. Ha i margarin og sukker. Smak til med mandeldråper.
  4. Fyll alt i en skål/bolle. Server i bollen, eller hvelv pudding på fat når den er kald.
  5. Serveres med rød saus.
1 kommentar

1 thought on “Semulegrøt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *