Semulegrøt og semulepudding vekker barndomsminner hos mange. Det er jo en av de bedre grøter og puddinger man kan få syns jeg. I puddingen er det vanlig med mandelessens, men syns det er godt i grøten også. Her får du oppskrift på semulegrøt.
Du trenger (4 porsjoner)
- 1.2 dl Semulegryn
- 1 l melk
- 2 ss smør/margarin
- 1.5-2 ts sukker
- 0.5 ts salt
- 5-6 dråper mandelessens (valgfritt)
Slik gjør du:
- Smelt halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele, ha i melk og kok opp.
- Visp grynene i og la grøten småkoke i 10 minutter, rør ofte så den ikke svir seg.
- Ha i salt, sukker og resten av smøret.
- Server med sukker, kanel og litt syltetøy
Siden jeg har lagd grøten her, så kan dere også få oppskriften til semulepudding i samme slangen.
Du trenger (4 porsjoner)
- 1 l melk
- 90 g semulegryn
- 30 g sukker
- 2 ss margarin eller smør
- 5-6 dråper mandelessens
Slik gjør du:
- Kok opp melken. Ha i semulegrynene og rør til det koker.
- La det koke under lokk i 15-20 minutter. Rør av og til.
- Ha i margarin og sukker. Smak til med mandeldråper.
- Fyll alt i en skål/bolle. Server i bollen, eller hvelv pudding på fat når den er kald.
- Serveres med rød saus.
1 kommentar
takk for gode oppskrifter, du forklarer så flott . tusen takk.