Smørgrøt eller fløyelsgrøt om du vil, er en av flere retter som vekker gode minner fra barndommen. Og så har du de som kaller det for tjukk saus med sukker og kanel. Trur ikke de er så glad i denne. Uansett så elsker jeg denne grøten. Så da må jeg jo lage litt innimellom.
Hvis du vil gjøre denne retten litt mer spennende kan du eksempelvis blande inn en skje med rømme eller cottage cheese på slutten av koketiden.
Du trenger
(til 2 personer)
Smørgrøt
50 g smør
1,25 dl hvetemel
0,5 l melk
salt
Topping
Sukker
Kanel
Smørøye
Slik gjør du
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Tilsett melken litt etter litt mens du rører slik at du får en glatt grøt mellom hver gang du sper.
La fløyelsgrøten koke i 10 minutter under omrøring. Smak til med litt salt. Jeg hadde en god skje med rømme i denne.
Server fløyelsgrøten med kanel, sukker og smørøye. Kan også ha i rosiner og servere litt spekeskinke til.
9 kommentarer
Prøv med litt kruskakli neste gang.Det brukte vi da jeg jobbet på instutisjonkjøkken en gang i tiden.Ble veldig god:)
Bruker kulturmelk. Det blir en litt syrligere smak. Kan minne om rømmegrøt
Ja, det var lurt😊
ved og bruke kulturmelk kan det vel ikke koke. da vil vel melken skille seg.
Man blander inn melk først for å lage grøten. Så har du i kulturmelk. Og koker 5-8 minutter. Går fint det😊5 dl vanlig melk og 3 dl kulturmelk
Jeg lager tilsvarende med finmalt hvete fin. Det er kjempegodt.
En Stabekkvenninne som har jobbet med barn i institusjon, har lært meg å ha smør, melk og mel i kjelen samtidig og så røre. Garantert klumpefri, sa hun, og det stemmer. Bruker bare denne metoden når jeg lager hvitsaus, grøt og stuinger. Hva synes du om dette?
Det må jeg prøve neste gang😊
Melgrøt var god kveldsmat før i tida.