Smuldrepai med epler og vaniljekrem

Categories Baking, Dessert, Frukt og bær, Kaker, Oppskrifter

Smuldrepai er jo bare så godt, og har man også i litt vaniljekrem. Ja, da blir det enda bedre. Bruker ferdig vaniljekrem i denne. Server gjerne med litt pisket krem eller is.

Denne kan også lages glutenfri. Vil du også ha en  annen variant, finner du den HER

Til 1 pai 27 cm form

FYLL

Ca. 800 gram epler

3 dl vaniljekrem

ca. 1.5 dl sukker

2 ss kanel

DEIG

100 g havregryn

100 hvetemel

100 gram romtemperert smør/margarin

100 gram brunt sukker

1 ts vaniljesukker

Slik gjør du

Ha det romtempererte smøret i en bolle. Bland inn havregryn, mel, vaniljesukker og brunt sukker. Bland det sammen til en deig med fingrene.

Skrell og fjern kjerner av eplene. Del de opp i båter eller biter etter eget ønske. Ja, det er lov og ha skallet på også. Vask eplene godt først.

Ha eplebitene i en bolle med sukker og kanel. Eller i en brødpose. Bland det godt sammen slik at eplene får sukker og kanel på hele seg.

Smør en ildfastform/paiform. Fordel eplebitene i formen. Ha over vaniljekrem

Smuldre over deigen

Stekes i ovn på 200 grader i ca. 30-35 minutter

Vent litt før du spiser den, brenner fort munnen. Snakker av erfaring.

Prøv gjerne smuldrepai med blåbær også. Oppskrift finner du HER

1 kommentar

1 thought on “Smuldrepai med epler og vaniljekrem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *