Smuldrepai er jo bare så godt, og har man også i litt vaniljekrem. Ja, da blir det enda bedre. Bruker ferdig vaniljekrem i denne. Server gjerne med litt pisket krem eller is.
Denne kan også lages glutenfri. Vil du også ha en annen variant, finner du den HER
Til 1 pai 27 cm form
FYLL
Ca. 800 gram epler
3 dl vaniljekrem
ca. 1.5 dl sukker
2 ss kanel
DEIG
100 g havregryn
100 hvetemel
100 gram romtemperert smør/margarin
100 gram brunt sukker
1 ts vaniljesukker
Slik gjør du
Ha det romtempererte smøret i en bolle. Bland inn havregryn, mel, vaniljesukker og brunt sukker. Bland det sammen til en deig med fingrene.
Skrell og fjern kjerner av eplene. Del de opp i båter eller biter etter eget ønske. Ja, det er lov og ha skallet på også. Vask eplene godt først.
Ha eplebitene i en bolle med sukker og kanel. Eller i en brødpose. Bland det godt sammen slik at eplene får sukker og kanel på hele seg.
Smør en ildfastform/paiform. Fordel eplebitene i formen. Ha over vaniljekrem
Smuldre over deigen
Stekes i ovn på 200 grader i ca. 30-35 minutter
Vent litt før du spiser den, brenner fort munnen. Snakker av erfaring.
Prøv gjerne smuldrepai med blåbær også. Oppskrift finner du HER
Merkelig nok fikk jeg lyst på tilslørte bondepiker når jeg så denne smuldrepaien 😀