Stroganoff skal jo lages med biffkjøtt, men dette er en billigvariant. Og den mangler ikke noe på smak. Vil du ha den helt vegetar må du bruke grønnsaksbuljong og ikke okse slik jeg har gjort her.

Firstprice champignon er billig mat. En boks ligger på rundt 11 kroner. Jeg bruker 2 bokser her, for det er nesten alltid noen sopp du ikke kan bruke i disse boksene. Uansett blir det billig.

Du trenger

(4 personer)

1 stk løk

Ca. 500 g champignon eller aromasopp

1 paprika

4 dl oksekraft eller grønnsakskraft

2 ss tomatpuré

1 ts paprikapulver

3 dl crême fraiche

olje til steking

salt

pepper

Maizenna og vann om du ønsker den litt tykkere i konsistens

Slik gjør du:

Del sopp i to eller fire etter størrelsen. Kan ha de i skiver om du ønsker. Strimle opp løk og paprika.

Fres sopp, løk og paprika i en gryte med litt olje. Ha i tomatpuré rør litt så dette får frese litt sammen.

Tilsett kraft, paprikakrydder og creme fraîche. La gryten småkoke i 15 minutter. Jevn med maizena og vann om du vil ha tykkere konsistens. Om du vil ha en mørkere farge, bruk sukkerkulør.

Jeg serverer denne gryten med potetmos. Den lager du slik:

10 stk. mellomstore potet

2 dl melk

2 ss smør

0,5-1 ts salt (etter smak)

0,5 ts pepper

0,5 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du:

Kok poteter møre i lettsaltet vann.

Hell av vannet.

Varm opp melken til rett under kokepunktet.

Mos potetene og rør inn smør. Ha i litt og litt varm melk av gangen. Rør godt underveis.

Tilsett salt, pepper og muskat bland sammen. Server gjerne med litt gressløk.

Da er det klart for servering.

2 kommentarer

2 thoughts on “Soppstroganoff

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *