Tempura scampi med stekt ris og grønnkål

Categories Kosemat, Middag, Skalldyr, Vegetar

Tempura scampi er utrolig godt. Denne serverer jeg med stekt ris som jeg blander inn grønnkålmiks i. Har også en sweet chilisaus til. Og selvfølgelig litt aioli.

Slik gjør du:

Lag først tempurarøre. Linken til den ligger her:

https://tomsmatprat.blogg.no/tempurarore.html

Kok først ris. Jeg bruker hurtigris fra pose.

Risen steker jeg i en panne med masse olje. Krydrer med vegeta og kvernet pepper. La risen frese i oljen til den er gyllen. Jeg tilsetter chili og grønnkålmiks i risen, lar dette kose seg sammen i 2-3 minutter.

Så topper jeg det hele med Konfitert hvitløk. Link på den finner du her:https://tomsmatprat.blogg.no/konfitert-hvitlok-med-urter.html

Ha de ferdigrensede scampiene oppi tempurarøren.

Ha nøytral olje i en kjele og varm opp. Sjekk at oljen er klar for fritering ved å stikke en tresleiv eller et annet treredskap ned i oljen. Hvis det starter å boble/frese umiddelbart, er oljen klar. Du kan også måle med et termometer. Oljen skal være 180-200 grader. Når oljen har oppnådd ønskelig temperatur, kan det være lurt å skru ned varmen til medium varme. Feks 4 av 9 i styrke.

Bruk en gaffel eller kjøkkenklipe og løft opp en og en scampi av røren. Ha en og en scampi over i den varme oljen. Stek 7-8 stk om gangen.

Når scampiene har fått en fin, gylden farge, løftes de opp av oljen og legges på en rist/tallerken med kjøkkenpapir eller kjøkkenhåndkle under. Slik at oljen renner av.


TIPS TIL FRITERING:

  • Ha klart et lokk som passer kjelen du skal fritere i. Hvis det skulle ta fyr, skal lokket skyves forsiktig oppå kjelen for å kvele flammer.
  • ALDRI ha vann i varm olje. Da tar det fyr! Hvis det skulle begynne å brenne, se punktet over!
  • Ikke forlat rommet når du har olje på komfyren! Du må alltid holde et øye med frityrkjelen.
  • IKKE LA UNGER GJØRE DETTE ALENE!
  • Når du er ferdig med friteringen, sett kjelen til sides og la oljen kjøle seg ned! IKKE HURTIGKJØL MED VANN!

Da er det vel bare å servere da!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *