Tempura scampi er utrolig godt. Denne serverer jeg med stekt ris som jeg blander inn grønnkålmiks i. Har også en sweet chilisaus til. Og selvfølgelig litt aioli.
Slik gjør du:
Lag først tempurarøre. Linken til den ligger her:
https://tomsmatprat.blogg.no/tempurarore.html
Kok først ris. Jeg bruker hurtigris fra pose.
Risen steker jeg i en panne med masse olje. Krydrer med vegeta og kvernet pepper. La risen frese i oljen til den er gyllen. Jeg tilsetter chili og grønnkålmiks i risen, lar dette kose seg sammen i 2-3 minutter.
Så topper jeg det hele med Konfitert hvitløk. Link på den finner du her:https://tomsmatprat.blogg.no/konfitert-hvitlok-med-urter.html
Ha de ferdigrensede scampiene oppi tempurarøren.
Ha nøytral olje i en kjele og varm opp. Sjekk at oljen er klar for fritering ved å stikke en tresleiv eller et annet treredskap ned i oljen. Hvis det starter å boble/frese umiddelbart, er oljen klar. Du kan også måle med et termometer. Oljen skal være 180-200 grader. Når oljen har oppnådd ønskelig temperatur, kan det være lurt å skru ned varmen til medium varme. Feks 4 av 9 i styrke.
Bruk en gaffel eller kjøkkenklipe og løft opp en og en scampi av røren. Ha en og en scampi over i den varme oljen. Stek 7-8 stk om gangen.
Når scampiene har fått en fin, gylden farge, løftes de opp av oljen og legges på en rist/tallerken med kjøkkenpapir eller kjøkkenhåndkle under. Slik at oljen renner av.
TIPS TIL FRITERING:
- Ha klart et lokk som passer kjelen du skal fritere i. Hvis det skulle ta fyr, skal lokket skyves forsiktig oppå kjelen for å kvele flammer.
- ALDRI ha vann i varm olje. Da tar det fyr! Hvis det skulle begynne å brenne, se punktet over!
- Ikke forlat rommet når du har olje på komfyren! Du må alltid holde et øye med frityrkjelen.
- IKKE LA UNGER GJØRE DETTE ALENE!
- Når du er ferdig med friteringen, sett kjelen til sides og la oljen kjøle seg ned! IKKE HURTIGKJØL MED VANN!
Da er det vel bare å servere da!