Tempura er en japansk tilberedningsteknikk som innebærer å dyppe for eksempel grønnsaker, scampi eller fisk i en røre bestående av hvetemel, maismel, vann, bakepulver og egg før fritering.
Du trenger
90 g hvetemel
60 g maisenna
3 ts bakepulver
0,25 ts salt
1,5 dl vann
0,5 dl fløte
1 stk. egg
SLIK GJØR DU
Bland sammen de tørre ingrediensene til tempurarøre i en skål.
Visp sammen vann, fløte og egg.
Hell det våte i skålen med det tørre, og rør raskt sammen. Ikke rør for mye, da blir ikke røren god å jobbe med.
Dypp grønnsaker, fisk eller kjøtt i røren, og stek i frityr til det er gjennomstekt og tempura er gyllen på farge.
7 kommentarer
Bruker man den samme røra til calamaris.
Ja, det kan du😀
Har du et alternativ til å bytte ut hvetemelet så det blir glutenfritt?
Den som er i dette innlegget er glutenfri
https://tomsmatprat.blogg.no/frityrstekt-mars-deep-fried-mars-bar.html
Hvordan kan du si at dette er en glutenfri oppskrift?-det er jo 90 gram hvetemel i den!
Denne er ikke glutenfri nei, den med marssjokolade var glutenfri.
hvor lenge kan man oppbevare røren i kjøleskap, dersom det blir mer enn man trenger ?