Tempura er en japansk tilberedningsteknikk som innebærer å dyppe for eksempel grønnsaker, scampi eller fisk i en røre bestående av hvetemel, maismel, vann, bakepulver og egg før fritering.

Du trenger

90 g hvetemel

60 g maisenna

3 ts bakepulver

0,25 ts salt

1,5 dl vann

0,5 dl fløte

1 stk. egg

SLIK GJØR DU

Bland sammen de tørre ingrediensene til tempurarøre i en skål.

Visp sammen vann, fløte og egg.

Hell det våte i skålen med det tørre, og rør raskt sammen. Ikke rør for mye, da blir ikke røren god å jobbe med.

Dypp grønnsaker, fisk eller kjøtt i røren, og stek i frityr til det er gjennomstekt og tempura er gyllen på farge.

7 kommentarer

7 thoughts on “TEMPURARØRE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *