Grønnsaksblanding med potet, gulrot, selleri og purreløk. Velegnet til bruk i lapskaus, men den kan brukes til så mye mer en bare lapskaus. Det har sikkert mange av dere sett at jeg gjør.

Du får en pose lapskausblanding for rundt 23 kr. Veldig kjekke og ha liggende i fryseren.
De er lettkokt og ferdig på et par minutter. Derfor har jeg de som de er i f.eks potetmos. Lur måte for å gi mer smak og farge til potetmosen.

Jeg lager rotmos med disse pakkene. Av rotmos kan man lage rotmoskaker.

Jeg har brukt de i fiskegrateng, lasagne og alt i en former. Som nevnt over heller jeg bare de slik de er i formen. Passelig kokt når formen er ferdig stekt.

Er en perfekt måte å spe ut maten på. Noe som gjør den mer mettende, og ikke minst billigere.

Har du barn som er vanskelig å få i grønnsaker. Ja, da kan du kjøre disse i en kjøkkenmaskin. Da kan du lure det inn i sauser, kjøttkaker etc.

Og bruke disse som kokte grønnsaker til middag gjør jeg ikke. De faller fort fra hverandre. Da velger jeg heller andre grønnsaker. Men funker fjell til f.eks pytt i panne.

Så disse grønnsaksposene anbefaler jeg virkelig. Prøv selv da vel☺️Du får lapskausblandinger på de fleste butikker som Coop, Rema 1000 etc

43 kommentarer

43 thoughts on “Tips angående lapskausblanding

  1. Jeg bruker dette til fiskesuppe, koker opp lapsksusblandingen med fiskekraft, tilsetter creme fraiche og ternet fisk. gi et oppkok. smak til. suppe i full fart!

      1. Nå vet jeg ikke helt hvilket innlegg du egentlig skal kommenterer på🤔Ikke noe kraft eller crème f i dette innlegget. Kanskje stroganoff du tenker på?

    1. Rema 1000 har lapskaus blanding som er kålrabi i og kålrabi skal det være i lapskausen det burde dei andre produsenter begynne med også

        1. jeg bruker de til “havets skttekiste”. sleng litt lapskausblanding i folie, og legg på ei skive laks/orret/ torsk. En liten klatt med smør +salt og pepper på. perfekt turmat for å steike på bålet. Og det er SÅ stas å spise noe annet enn pølse i brød

      1. i min tid lærte vi at kålrot ikke skulle i brun lapskaus. Tror det har med hvor du kommer fra.
        Vi lærte at med kålrot i lapskausen ble den fortere sur.,avhengig av årstiden, men kålrot er søt,gulrot også.

      2. Jeg vil ikke ha kålrabi i lapskausen, så glad for at jeg kan velge det bort! Smak og behag. 😀

  2. Bruker en pose i ildfast form og legger på ei torskeblokk med noen smørklatter. Stekes i ovn 220 grader i 30-40 min eller til fisken flaker seg. Salt å pepper etter smak. Kjempegodt!!!

  3. Vi hadde lammefrikase på søndag, så tok e tilside litt kjøtt og krafta, gjemte det til dagen etter. Vel en halv pose lapskausblanding og 1 buljongterning 2 extra poteter og kokte det i krafta. Skjærte kjøttet i småbiter fikk nydelig brennsnut som vi sier på Sunnmøre eller betasuppe 😊😊

  4. Av lapskausblanding kan det lages:
    Stek kjøttdeig, f.eks. av storfe, svin, lam, hjort eller elg. Krydre etter smak, jeg liker det litt sterkt og bruker både chilli, hot curry, salt, pepper osv.
    Kok opp vann og ha i en blokk grønnsaksbuljong eller kjøttbuljong.
    Ha vann sånn at det så vidt dekker grønnsakene og gi grønnsakene et oppkok. Ha i den stekte kjøttdeigen og smak ev til med mer krydder. Server gjerne hvitløksbrød, hvitløksbaguetter eller flatbrød til.
    Kjempegodt og metter mange👍🙂

  5. i min tid lærte vi at kålrot ikke skulle i brun lapskaus. Tror det har med hvor du kommer fra.
    Vi lærte at med kålrot i lapskausen ble den fortere sur.,avhengig av årstiden, men kålrot er søt,gulrot også.

    1. Du har helt rett…. Kålrota gjør lapskausen for søt og det er ikke godt. Det holder med gulerøtter….

    1. Potetene, sellerien og gulrøttene er norske og produsert i Tønsberg. Er litt usikker på purren, om den er produsert i Larvik eller er importert. Den pleier være norsk den òg. Hilsen én som jobber med fryste grønnsaker

    1. vi hadde det mye når jeg vokste opp.fisk som var tilovers og poteter. mamma laga hvit saus og hadde fisken og poteter og evnt noe grønnsaker. jeg syntes det var så godt. vi kalte det plukkfisk.

  6. Her lager vi ofte lakseform med laks, lapskausblanding, salt og pepper, soyasaus over, av og til klatter av crème fraiche og/eller smør, stekt i ovnen. Superenkelt, og alle liker det ☺️

  7. Var bedt på middag hos et eldre ektepar for nokre år sidan, og det var mannen i 80-åra som laga mat. Me fekk fiskekaker i peppersaus, med sånn lapskausblanding til. Uten poteter. Og det smakte kjempegodt! Har laga det nokre ganger heime, og det smakar fremdeles av gode minner.
    Eg har alltid etpar posar i frysen, for det er billig og godt i mykje. Ellers lagar du så mykje god mat, og alt ser like nydelig godt ut. Eg brukar ikkje ofte oppskrifter, men du har fleire eg kjem til å bruka. Tusen takk! Og takk for menyforslag!

  8. Jeg bruker de til pytt i panne. Bare tilsette noe kjøtt som jeg har. Eller til en enkel variant av bollefrikasè.

  9. Vi bruker det som turmat. Koker opp vann med buljong/salt/pepper på bålet og har oppi grønnsakene. Rimelig og godt – barnebarna digger å koke suppe på bålet.

  10. vi hadde det mye når jeg vokste opp.fisk som var tilovers og poteter. mamma laga hvit saus og hadde fisken og poteter og evnt noe grønnsaker. jeg syntes det var så godt. vi kalte det plukkfisk.

  11. skulle ønske det fantes en slik blanding uten selleri .. er allergisk.
    noen som vet om det finnes?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *