Too hot to handle
For hva gjør du hvis du var litt for raus med krydderet og maten ble altfor hot?
Fortvil ikke – maten kan reddes med en rekke smarte triks. Her er ingrediensene som gjør retten spiselig igjen:
- Melk/rømme/yoghurt/kesam: Melkeprodukter demper de fleste smaker, også chilien. Hvis det passer å tilsette melk, rømme eller yoghurt i maten, så gjør det. Er pizzaen for hot, kan du lage en rømmedressing med urter til, for eksempel. (Husk at kesam og yoghurt ikke tåler koking, da skiller de seg.)
- Sukker: Dersom ikke melkeprodukter kan tilsettes, er sukker et alternativ. Sukker roer ned chilismaken, så tilsett en og en teskje sukker i suppa/curryen/gryten til den er passe hot.
- Mer protein eller grønnsaker: Hvis et par teskjeer ikke hjelper, og du føler at mer sukker vil gjøre maten for søt, må det andre triks til. Inneholder retten grønnsaker, så ha i mer av disse, og særlig stivelsesrike rotgrønnsaker som gulrøtter, poteter, kålrabi osv. Inneholder retten kjøtt eller fisk, så tilsett mer av dette.
- Sterk mat er godt, og hvis det er chilien som er ingrediensen som spicer opp maten skal du også vite at chili både senker blodtrykket og reduserer det dårlige kolesterolet.
- Og jammen har ikke chilien enda en super egenskap – den stagger også sulten og øker forbrenningen din.
- Så da er det bare å kjøre på med chili con carne, pizza med fersk chili på, taco med jalapenjos eller en indisk curry som får det til å brenne i munnen.
Eller – kanskje ikke SÅ hot.
0 kommentarer