Too hot to handle

Categories Oppskrifter

Too hot to handle

For hva gjør du hvis du var litt for raus med krydderet og maten ble altfor hot?

Fortvil ikke – maten kan reddes med en rekke smarte triks. Her er ingrediensene som gjør retten spiselig igjen:

 

  • Melk/rømme/yoghurt/kesam: Melkeprodukter demper de fleste smaker, også chilien. Hvis det passer å tilsette melk, rømme eller yoghurt i maten, så gjør det. Er pizzaen for hot, kan du lage en rømmedressing med urter til, for eksempel. (Husk at kesam og yoghurt ikke tåler koking, da skiller de seg.)
  • Sukker: Dersom ikke melkeprodukter kan tilsettes, er sukker et alternativ. Sukker roer ned chilismaken, så tilsett en og en teskje sukker i suppa/curryen/gryten til den er passe hot.
  • Mer protein eller grønnsaker: Hvis et par teskjeer ikke hjelper, og du føler at mer sukker vil gjøre maten for søt, må det andre triks til. Inneholder retten grønnsaker, så ha i mer av disse, og særlig stivelsesrike rotgrønnsaker som gulrøtter, poteter, kålrabi osv. Inneholder retten kjøtt eller fisk, så tilsett mer av dette.
  • Sterk mat er godt, og hvis det er chilien som er ingrediensen som spicer opp maten skal du også vite at chili både senker blodtrykket og reduserer det dårlige kolesterolet.
  • Og jammen har ikke chilien enda en super egenskap – den stagger også sulten og øker forbrenningen din.
  • Så da er det bare å kjøre på med chili con carne, pizza med fersk chili på, taco med jalapenjos eller en indisk curry som får det til å brenne i munnen.

 

Eller – kanskje ikke SÅ hot.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *